• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Svetski dan pozorišta: Poruka Džona Malkoviča

Svetski dan pozorišta 27. mart biće obeležen tradicionalnim čitanjem poruke uoči početka predstava na pozornicama širom sveta.

Svetski dan pozorišta je 1961. godine ustanovio Međunarodni pozorišni institut, a poruku po pozivu instituta svake godine piše neka ugledna ličnost iz sveta pozorišta. Ove godine to je glumac, producent, reditelj i dramski pisac Džon Malkovič.

"Neka vaša dela budu duboka, dirljiva, promišljena i jednostavna. Neka nam pomognu da razmislimo o tome šta znači biti čovek, a ta misao neka bude iz srca, prožeta iskrenošću, slobodoumnošću i blagonaklonošću", poručio je Malkovič pozorišnim radnicima.

"Neka vam Bog podari talenta i neumoljivosti da nas naučite kako kuca ljudsko srce u svoj svojoj složenosti, kao i poniznosti i ljubopitljivosti da taj zadatak učinite vašim životnim delom. Neka najbolji među vana, pošto će to biti samo najbolji od vas i samo u najređim i najkraćim trenucima, uspeju da daju okvir onom najvažnijem od svih pitanja - 'Kako živimo?'"

Džon Malkovič je na "daske koje život znače" stao 1976. godine tokom studija na univerzitetu u Ilinoisu. Režirao je tri predstave i igrao u 79 filmova.

Svetski dan pozorišta će biti obeležen i u Srbiji - u Beogradskom dramskom će biti održana diskusija na temu "Kako nastaje pozorišna čarolija", u Foajeu druge galerije Narodnog pozorištabiće održana aukcijska izložba likovnih radova učenika osnovne škole "Kralj Petar Prvi" na temu pozorišnog života, a sav prihod biće namenjen Domu za decu i omladinu "Petar Radovanović" u Užicu, ustanova koja zbrinjava decu i omladinu bez roditeljskog staranja.

(MONDO)

Komentari 1

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

nd

prva i poslednja ljubav mnogih ..

SERIJE