• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PUNKTO predstavlja radove Tatjane Ilić

PUNKTO pretstavlja radove koji su nastali iz performansa: umetnica drži golubove u rukama, sportske visokoletače, i u pažljivo izabranom prirodnom okruženju, utrenutku najdublje koncentracije, uspostavlja harmoniju kretanja međusobnih energija, "oslikavajući" platna krilima upokretu.

Platna su 200x200, crvena, plava, žuta, bela i crna. Otisci krila izgledaju nacrtano, perfektno, skoro nezamislivo da su nastala u nekoliko sekundi kao sinergija umetnice i ptice.

Tatjana Ilić je diplomirala 1995 godine na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu, na odseku za grafiku, a studije je nastavila na Umetničkoj akademiji u Diseldorfu u klasi Janisa Kunelisa na odseku Bildhauerei .

Tokom 1997. dobija status Majstora i u tom statusu dalje radi u ovoj klasi do 2000 godine. Doktorira na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu, odsek - slikarstvo performativne slike.

Član je Udruženja likovnih umetnika Srbije od 1995 godine. Član je Internacionalnog umetničkog gremiuma (IKG) od2003 godine. Iste godine njen rad iz 1998. biva uvršten uanalitički pregled "Performance-Art-Kontext".

Imala je brojne samostalne izložbe, performance i akcije.

Izložbu Tatjane Ilić LICENCO POR VIVO/NULA možete videti od 13. septembra do 15. oktobra.

(MONDO)


Komentari 2

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

filozof

Veliko poštovanje gajim prema umetnici Tatjani Ilić. Mislim da je ona samo potvrdila ovom izložbom i da je vrhunska umetnica i da je vrhunski intelektualac. Mislim da Tatjana cilja tamo gde samo talentovan čovek, talentovan umetnik ili kritičar nikada ne može da vidi. Ona je odavno potvrdila da je jedan od vizionara a to se retko u Srbiji oprašta. Utoliko, ja joj se još jednom divim.

goran

Sjajna izlozba!

SERIJE