• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Novi roman Dž. K. Rouling podelio kritiku

Jedni kažu da je "mama" Harija Potera briljirala, drugi joj poručuju da se vrati u Hogvorts i tamo ostane.

Roman "The casual vacancy" Dž. K. Rouling objavljen je danas u Velikoj Britaniji, i označava prekretnicu za slavnu autorku - prvi put je napisala roman namenjen isključivo odraslima.

"Ovaj roman nije užasan, samo je smrtno dosadan", ocenio je "Njujork dejli njuz", i dodao da je iz autorke "nestala sva magija".

"Predugačak, predosadan i zbunjujuć - ovaj roman je socijalistički manifesto koji neko pokušava da vam nabije niz grlo nazivajući ga literaturom", napisala je kritičarka "Dejli mejla".

"Dejli ekspres" kritikuje Roulingovu zbog "neobjašnjive želje da vam očigledne stvari objasni tekstom u zagradama", dok "Dejli telegraf" piše da su likovi ipak solidno razvijeni i izazivaju radoznalost.

"Gardijan" kaže da "Casual vacancy" nije remek-delo, ali nije ni glupost, dok "Metro" navodi da je Roulingova želela da napiše "važnu knjigu", ali je iz njenog pera izašla "dosadna, sladunjava i neosnovana priča".

"Miror" piše da je knjiga šok za fanove Harija Potera jer donosi "vešto izveden, krvav i brutalan realizam", a "Indipendent" da postoje momenti u kojima naracija posrće, ali da je roman kvalitetan i zreo.

(MONDO)

Tagovi

Komentari 1

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Lalalalalong

Da naracija posrće - to je nemoguće jer je žena jedan od najboljih naratora današnjice, voleli vi "Harija" ili ne. Tako je! Radnja teče, malo je digresija, ali i kada ih ima korisne su, stalno jedva čekaš sledeću stranu, pa sledeću, pa sledeću. Problem je što su ljudi očekivali opet magiju, opet decu, opet dobro i zlo. I dobro je što je promenila stil i teme, jer bi mi bilo koje vilenjačko i veštičje nadovezivanje na "Harija" samo pokvarilo utisak. Nadam se da će biti uskoro srpskog prevoda.

SERIJE