• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zagrebačka filharmonija ponovo u Beogradu

Zagrebačka filharmonija gostuje u Beogradu u petak, 5. oktobra u 20h na Kolarcu.

Ovim koncertom započinje druga sezona projekta Pika Točka Tačka, koji je rezultat regionalne saradnje tri nacionalne filharmonije – Slovenačke, Zagrebačke i Beogradske.

Dirigovaće Peri So, solista je violinista Ning Feng, a na programu će biti delo predsednika Hrvatske Ive Josipovića Samba da kamera za gudački orkestar, Bruhova Škotska fantazija za violinu i orkestar i Bramsova Četvrta simfonija.

Josipovićevo višestruko nagradjivano delo "Samba da kamera" iz 1985. godine utemeljeno je na kompozitorovom poigravanju ritmičkim i melodijskim uzorcima sambe.

Mladi dirigent Peri So ostvario je značajnu umetničku karijeru i dobitnik je najviših priznanja na međunarodnim takmičenjima dirigenata, a violinista Ning Feng osvojio je evropsku publiku “besprekornom tehnikom i upečatljivom lirikom”.

Zagrebačka filharmonija je, u okviru istog projekta, poslednji put gostovala u Beogradu u maju ove godine, posle tri decenije pauze.

I ove sezone tri orkestra, svaki u svom gradu, imaju poseban abonman u okviru kojeg će održati pet koncerata sa identičnim dirigentima, solistima i programima.

Osim nastupa u matičnim gradovima, projekat podrazumeva i međusobna gostovanja orkestara, tako da će publika Beogradske filharmonije, u okviru redovne koncertne sezone, na Kolarcu imati prilike da čuje i druge dve nacionalne filharmonije.

(MONDO)



Tagovi

Komentari 2

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

delija

jel i mamic dolazi

stavros

ma dace im Zvezda pet komada

SERIJE