• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Karneval životinja u Beogradskoj filharmoniji

Koncert Beogradske filharmonije za decu, Karneval životinja Kamija Sen-Sansa, biće održan u ponedeljak, 15. oktobra u 10 časova ujutro u sali Beogradske filharmonije.

Dirigent je Milan Nedeljković, solisti su pijanisti Janko Đoković i Ljiljana Vukelja, a narator glumac Ivan Jevtović.

Umesto uobičajenih satiričnih stihova Ogdena Neša, uz pomoć teatra "Rex" i manifestacije "Pesničenje", talentovana deca iz banatskog sela Crepaja napisala su stihove i nacrtala crteže životinja specijalno za Karneval životinja. Upravo će deca biti specijalni gosti na koncertu i umesto glumca recitovati stihove koje su napisali o životinjama.

Karneval životinja je na programu od 11. do 19. oktobra u prepodnevnim terminima od 10 i 12 časova u sali Beogradske filharmonije.

"To će, za veliki broj dece, biti jedinstvena prilika da uđu u koncertnu dvoranu i slušaju koncert simfonijskog orkestra. Očekuje se da će Karneval životinja posetiti više od 2.500 hiljade dece iz beogradskih vrtića. Muzičari Beogradske filharmonije mališanima instrumentima dočararavaju lava, kengura, slona, labuda, kukavicu, kornjaču...", navedeno je u saopštenju Filharmonije.

U okviru cene ulaznice od 150 dinara deca su pozvana da posle koncerta u Filharmoniji posete beogradski Zoološki vrt, koji je, kao partner projekta, omogućio deci besplatan ulaz.

Kako je jedan od strateških ciljeva Beogradske filharmonije edukacija najmlađe publike, u koncertnoj sezoni 2012/13. biće realizovana dva ciklusa koncerata posvećenih deci - Karneval životinja Kamija Sen-Sansa i Vodič kroz orkestar za mlade Bendžamina Britna.

Drugi ciklus koncerata biće na programu Beogradske filharmonije od 25. do 29. marta 2013. godine.

(MONDO)

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

SERIJE