• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

I lopovi vole Pikasa, Monea, Matisa...

Iz galerije "Kunsthal" u Roterdamu ukradeno je sedam slika Pabla Pikasa, Anrija Matisa, Kloda Monea, Pola Gogena, Lusijena Frojda i Mejera de Hana.

To je jedna od najvećih umetničkih pljački poslednjih godina u Holandiji. Holandska policija pregleda video snimke iz muzeja i moli svedoke da se jave.

Policija je saopštila da su slike koje su bile izložene kao deo proslave 20. godišnjice Fondacije Triton, ukradene u ponedeljak uveče ili u utorak rano ujutru.

"Tokom noći desila se pljačka i nekoliko slika je uzeto koje imaju priličnu vrednost. Trenutno istražujemo kako su lopovi ušli i u koje vreme se to desilo", izjavila je portparolka Patrisija Vesels.

Ukradene su dve slike Kloda Monea (Šering most u Londonu i Most Voterlo u Londonu), i po jedna Pikasa (Glava arlekina), Matisa (Devojka koja čita u belom i žutom), Gogena (Devojka ispred zatvorenog prozora), Frojda i De Hana (Autoportret).

Fondacija Triton je zbirka avangardne umetnosti i na izložbi u Umetničkoj galeriji bila su predstavljena dela preko 150 umetnika, uključujući Pola Sezana, Salvadora Dlija, Roja Lihtenštajna i Endija Vorhola. To je prvi put da je čitava kolekcija bila izložena na jednom mestu.

Umetnička galerija u Roterdamu je samo izložbeni prostor i nema svoju stalnu kolekciju, a vrednost ukradenih umetnina nije saopštena.

(MONDO/Tanjug)

Komentari 1

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

some people never go crazy...

Bar znaju sta valja.

SERIJE