• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Večeras zatvaranje Bemusa

Dirigent Bojan Suđić večeras će svečanim koncertom na Kolarcu sa Simfonijskim orkestrom RTS-a, zatvoriti najznačajniji festival klasične muzike u regionu.

"Koncert zatvaranja 44. Bemusa je u okviru obeležavanja 75 godišnjice Simfonijskog orkestra RTS, program koji ćemo sutra uveče izvesti na Kolarcu osmišljen je kao proslava žovota, podrazmeva stvari koje se ređe slušaju", izjavio je Suđić Tanjugu.

On je istakao da program ima izrazito humanističku poruku, suptilna, radosna muzika Kloda Debisija puna španskog kolorita "Iberija" i Bartokov "Koncert za orkestar", proslava su života.

"Poslednji stav Bartokovog koncerta prema rečima samog Bartoka kao Betovenova "Oda radosti" donosi veliku igru, paroksizam igre koji treba da evocira na sve združene ljude sveta koji se u jednom trenutku drže za ruke", ispričao je Suđić.

Za jednog od najpopularnijih srpskih muzičara, uglednog dirigenta i pedagoga Suđića Bemus donosi najlepše stranice muzike, mnogo toga što se inače ne može čuti na koncertim podijumima.

Kako je rekao pre otvaranja 44.Bemusa, "zajedništvo je poruka koncerta Orkestra bez granica na otvaranju kao i onoga na zatvaranju".

(Tanjug)

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

SERIJE