• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Premijera "Predstave" u Bitefu

Švedsko-srpska koprodukcija "Predstava" autora Nine Marković Matis, Ane Dubljević, Bojane Lazić, Dalije Aćin i Milana Markovića Matis, biće premijerno izvedena večeras u Bitef teatru.

Predstava je doprinos kampanji "16 dana aktivizma protiv nasilja nad ženama", koja traje od 25. novembra (Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama) do 10. decembra (Međunarodni dan ljudskih prava) u 170 zemalja sveta, navedeno je u najavi Bitef teatra.

Projekat je baziran na knjizi švedske autorke Marije Sveland "Bitter Bitch" o ženi u 30-im godinama koja je obuzeta gorčinom i besom zbog položaja žena u društvu i porodici.

Ova srpsko-švedska koprodukcija "Stanice" i "Cikade" proziva partrijarhat kao globalni problem i želi da istraži vezu između scene i publike, političkog i privatnog.

Predstavlja studiju slučaja sukoba na prostoru društvene scene (rod, klasa) i pozorišne scene (izvođači/publika, stvorena/neispunjena očekivanja, zavođenje/konfrontacija).

Autori, kako je navedeno, žele da ovom predstavom utiču na emacipaciju žene, ali i na emancipaciju publike, da "dekonustruišu sliku o ženi kao ''objektu sa funkcijom'' i rodu koji je uvek u odnosu".

(Tanjug)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

SERIJE