• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dinosauruse pobili vulkani?

Decenijama se naučnici spore oko uzroka smrti dinousaurusa. Novo istraživanje podržava teoriju da su im presudili vulkani.

Vulkanska aktivnost na prostorima koji danas pripadaju Indiji pobila je dinosauruse, tvrde naučnici Univerziteta Prinston. Naučnici, inače, već godinama ne mogu da se odluče da li su dinousauruse pobili vulkani, meteori, asteroidi ili nešto sasvim drugo.

Naučnici Univerziteta u Prinstonu tvrde da su ogromne erupcije vulkana u regiji poznatoj kao "Dekan zamka" u blizini Mumbaja izazvale otrovno zagađenje sumporom i ugljen dioksidom koje je pobilo dinosauruse pre 65 miliona godina.

"Jednostavno ne postoje dokazi da je u Zemlju udario dovoljno veliki meteorit ili asteroid, koji bi izazvao masovni pomor živih bića. Sa stoprocentnom sigurnošću tvrdimo da je to učinio vulkan", rekla je geolog Gerta Keler sa Prinstona.

(MONDO)

Tagovi

Komentari 2

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Dokazi?

Nema realnih dokaza ni za to da su ih "pobili vulkani"

Mirko CZ

Meni je logicnije da su se toliko namnozili da su pomrli od gladi...sasvim slucajno i nama preti ista sudbina vec postoji problem u proizvodnji hrane a za 20 godina kako ce se nahraniti tolika gladna usta

SERIJE