• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Interaktivni performans posvećen Džonu Kejdžu

Domaći muzičari sviraće uživo na radiju koncert povodom obeležavanja veka od rođenja poznatog kompozitora.

Muzičari iz Beograda, Novog Sada i Kragujevca okupljeni u Ansambl Studio 6, održaće u sredu 26. decembra u Studiju 6 Radio Beograda koncertni performans povodom stogodišnjice rođenja poznatog američkog kompozitora i mislioca 20. veka, Džona Kejdža.

Ansambl Studio 6, nazvan tako nakon prvog koncerta održanog u istoimenom prostoru u junu, koji čine muzičari sa bogatim međunarodnim iskustvom na polju klasične, savremene i improvizovane muzike, održaće koncertni performans uz istovremeni prenos na talasima Trećeg programa u emisiji "Musica Viva", najavio je direktor Ring Ring festivala Bojan Đorđević.

U programu učestvuju Svetlana Maraš, Jasna Veličković, Milana Zarić, Ivana Grahovac, Karolina Beter, Nenad Marković, Vladimir Blagojević.

Muzičari posvećeni istraživanju dijaloga između slušanja, izvođenja i stvaranja u savremenoj muzici, u Studiu 6, koji je vraćen muzičarima za žive nastupe pred publikom uz istovremeni radio prenos.

Ansambl će tokom večeri izvoditi interaktivni performans za publiku koja se šeta. Na programu će biti dela: "Clocker" Alvina Luciera i Kejdžova "Radio music", "Fontana mix", "But what about the noise of crumpling paper...".

(Tanjug)

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

SERIJE