• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Otvara se scena "Raša Plaović"?

Vršilac dužnosti upravnika Narodnog pozorišta u Beogradu Dejan Savić rekao je da postoji mogućnost da sutra dobiju dozvolu za nastavak rada male scene "Raša Plaović".

Prema njegovim rečima, Velika scena Narodnog pozorišta počeće sa radom najverovatnije od sredine januara.

"Mi smo svaki dan od požara iskoristili da bi nešto u pozorištu uradili, doterali, popravili i što se nas tiče pozorište može da krene da radi sutra. Neću da budem suviše optimističan, ali je moguće da sutra dobijemo dozvolu za nastavak rada Scene 'Raša Plaović', dok Velika scena ostaje ipak iza Nove godine", rekao je Savić na novogodišnjem koktelu.

"Zaista treba neko ovde da potpiše i kaže scena je bezbedna, može da se izađe na nju i kad se to uradi i kad tu vrstu odgovornosti ljude prime na sebe, mi ćemo početi da radimo i na Velikoj sceni. Naša prognoza je da će to biti sredinom januara iduće godine", dodao je on.

Savić je zahvalio Jugoslovenskom dramskom pozorištu koje im je izašlo u susret i ustupilo scenu na kojoj će 30. decembra ansambl nacionalnog teatra premijerno izvesti predstavu "Antigona".

"Mislim da je to jedan krajnje prijateljski i kolegijalan gest. Ja nisam očekivao da bude drugačije, iako je uvek problem dobiti scenu u Beogradu kad ima toliko puno programa i dešavanja i kad su naši umetnici u toj meri zauzeti. Bez obzira na to, ljudi iz JDP-a koji znaju šta znači imati probleme sa vatrom, izašli su nam u susret i mi im i ovom prilikom najtoplije zahvaljujemo", naglasio je Savić.

On je rekao i da mu je drago što je prošle sedmice u novom sazivu počeo da radi Upravni i Nadzorni odbor Narodnog pozorišta.

Predsednik Upravnog odbora Radoslav Pavlović naglasio je da se "neće ništa spektaklularno dešavati u ovom novom sastavu osim što će se boriti da nacionalni teatar bude i ostane konzervativno pozorište".

Pavlović je rekao da će Narodno pozorište biti sa stanovišta kulture nosilac obeležavanja godišnjice Milanskog edikta i najavio izvođenje opera "Aida" u Viminaciju i "Trubadur" u Niškoj tvrđavi. On je rekao da je u pripremi i "velika opera koju rade u koprodukciji i koja će biti predstavljena 8. oktobra".

Libreto je napisao Dejan Miladinović, dirigent će biti Dejan Savić, a muziku piše slavni italijanski kompozitor Marko Frizine.

"Čitavu godinu ćemo gledati da posvetimo tom događaju koji se zove brendiranje Srbije, pričama koje su zaboravljene - o Konstantinu, Rimu, Nišu, o nekoj drugoj Srbiji, a ne o ovoj koja je sada poznata u medijima. Pokušaćemo da napravimo neke slavne stvari i da učinimo ovaj teatar najboljim, najvećim, najlepšim i najvažnijim u Srbiji", istakao je Pavlović.

U planu je i obeležavanje 200 godina od rođenja slavnog kompozitora Riharda Vagnera.

(Tanjug)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

SERIJE