• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Završio se "Kustendorf"

Nagrada Zlatno jaje za najbolji filmskog i muzičkog festivala "Kustendorf" dodeljena je mladom autoru Janu Carlevskom iz Švajcarske za kratki igrani film "Mucava ljubav".

Srebrno jaje dobio je Razmus Kloster Bro iz Danske za kratki igrani film "Barvalo", dok je Bronzano jaje pripalo izraelskom autoru Janivu Lintonu za film "Tateh".

Posebno priznanje žiri je dodelio Martinu Ratu (Poljska) za dokumentarni film "Zapisano mastilom" i Jeleni Gavrilović (Srbija) za kratki igrani film "Ja nisam tvoj drug".

Ovogodišnji "Kustendorf" od 16. januara okupio je neka od najvećih imena svetske kinematografije kao što su reditelji Džang Jimou (Kina), Ben Zejtlin (SAD), Aleksej Balabanov (Rusija), Mateo Garone (Italija), Elija Sulejman (Palestina), Peter Gotar (Mađarska), turska rediteljka Ješim Ustaoglu.

Najveće interesovanje izazvao je dolazak poznatih glumica Monike Beluči i Odri Totu, a nagrade za buduće filmove dobili su Jimou, Beluči i Gotaru.

U okviru muzičkog programa nastupili su Nemanja Radulović sa sastavom The Devil's Trills, Debu sur le zank, Dejan Petrović Big Bend, trio Balkanske žice, Radio zastava, Če Sudaka.

Vatromet tokom poslednje, završne, večeri 6. Međunarodnog filmskog i muzičkog festivala "Kustendorf", koji je posvećen budućim filmskim stvaraocima i velikanima savremenog autorskog filma.

(Tanjug)

Komentari 1

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Aleksandra

Da ste stavili Monikinu sliku mozda bi se neko i oglasio ovde u komentarima...Steta sto je prosao nezapazeno ovaj festval (sto se medija tice). Ne mislim na Moniku vec na sam festival.

SERIJE