• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Madam Baterflaj" u Narodnom pozorištu

Obnovljena opera "Madam Baterflaj" Đakoma Pučinija, u režiji Dejana Miladinovića, pod dirigentskom palicom maestra Dejana Savića, biće izvedena 2. februara na Velikoj sceni Narodnog pozorišta.

U naslovnoj ulozi će nastupati Jasmina Trumbetaš Petrović, a solisti su Janko Sinadinović (Pinkerton), Vladimir Andrić (Šarples), Željka Zđelar (Suzuki), Darko Đorđević, Ljubodrag Begović... Scenografiju je uradio Mileta Leskovac, a kostime je kreirala Svetlana Čkonjević.

Predstava je premijerno izvedena 15. decembra 1984. godine. Libreto koji su prema istoimenoj drami Džona Longa i Davida Belaskoa napisali Luiđi Ilika i Đuzepe Đakoza, peva se u prevodu Husnije Kurtovića i Konstantina Vinavera.

Od premijere do danas predstava je odigrana 88 puta pred skoro 32.000 gledalaca, na matičnoj sceni i na gostovanjima u zemlji i inostranstvu.

"Madam Baterflaj", praizvedena u milanskoj Skali 17. februara 1904. godine, nosi sve one karakteristike Pučinijevog muzičko-dramskog stila, poznate iz njegovih ranijih opera "Boemi" i "Toska". Ono što "Madam Baterflaj" posebno izdvaja od ostalih Pučinijevih operskih dela, jeste jako podvučena egzotika.

Beogradska praizvedba je bila 11. februara 1920. godine.

(MONDO/Tanjug)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

SERIJE