• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Deca slikaju Srbiju kakvu žele

U okviru inicijative "Srbija kakvu želim" organizovano je slikarsko takmičenje u kome je učestvovalo oko četrdesetoro dece uzrasta između 7 i 17 godina.

Deci je predstavljena ideja inicijative "Srbija kakvu želim" i oni su kroz crteže, slike i fotografije dali kreativno viđenje zemlje u kakvoj žele da žive.

Inspiraciju za fotografije tražili su kako u svojim ličnim iskustvima i razmišljanjima, tako i obilazeći grad u potrazi za ilustrativnim primerima iz svakodnevnog života.

"Vizuelno izražavanje je veoma dobar način da se deca uključe u aktivnosti od društvenog značaja. Vrlo je važno da deca od malih nogu imaju osećaj da su uvažavana i da je njihovo mišljenje bitno. Dobili smo puno dobrih radova i stoga smo odlučili da sva deca budu nagrađena za svoj doprinos", rekla je Marija Babović iz organizacije Secons.

Dečiji radovi su postavljeni u galeriji veb portala Srbija kakvu želim, kao i na FB i Twitter stranice UN Country team-a, gde će po jedan rad iz kategorije fotografija i crteža sa najviše "lajkova" biti proglašen za najbolji na društvenim mrežama, dok će stručni žiri odabrati jos četiri najbolja rada, po dva iz svake kategorije.

Za sve mlade umetnike biće organizovan nagradni obilazak Beogradske filharmonije, koncert i druženje sa muzičarima.

Šest najboljih će pored toga dobiti i specijalne nagrade, a svi radovi biće poslati u sedište UN zajedno sa izveštajem konsultativnog procesa iz Srbije i predstavljeni na globalnom sajtu "World We Want 2015".

(MONDO)

Tagovi

Komentari 2

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Buntovnica

Kada bismo samo malo više slušali te čiste i neiskvarene dušice mnogo bi nam bolje bilo,a ne da nam se svakog dana u štampi pojavljuje po jedno od 400000dece koja nemaju osnovne uslove za život.Deca žele ali avaj političari nečuju od buke u kafani.

Pohvale

Svaka cast,tako se mladi edukuju, a ne samo pricati o tome.

SERIJE