• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Opera "Čarobna frula" za decu

Skraćena verzija opere "Čarobna frula" Volfganga Amadeusa Mocarta, prilagođena najmlađoj publici, biće izvedena24. februara na Velikoj sceni Opere i teatra "Madlenianum".

Opera je namenjena deci uzrasta od trećeg razreda osnovne škole i sve one koji nisu imali priliku da gledanju i slušaju operu. Pod umetničkim rukovodstvom Stanka Jovanovića, u inscenaciji i režiji Ane Radivojević Zdravković, operu će izvesti mladi pevači, od kojih je većina prvi put na sceni.

Predstaviće se Aleksandra Jovanović, Sava Vemić, Jasmina Stojković, Tibor Heveši, Sreten Manojlović, Branislava Podrumac, Ana Kovačević, Marijana Radosavljević, Jovana Jovićević, Aleksandra Anđelković, Jana Momirović, Jovana Bijelić, Ksenija Repić.

Nastupiće pijanista Vladimir Gligorić, flautistkinja Ana Radoičić i violinistkinja Kristina Bojić. Dramaturg i asistent reditelja je Tadija Miletić, scenograf Ilija Višnjić, kostimograf Jelena Antanasijević, a izvršni producent Andreja Rackov.

Ideja teatra "Madlenianum" je da najmlađoj publici, školskoj i predškolskoj deci, ponudi program koji bi im otvorio vrata operske kuće i omogućio prvi susret sa operom. Zbog toga je opera "Čarobna frula", koja traje veoma dugo, skraćena na oko sat vremena pri čemu su zadržani najvažniji delovi.

(Tanjug)

Komentari 2

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Konfucije

Pa sto sad pisete da ce biti 24 feb.? Jel 2014e?

ja

Ovo sam gledala kao mala pre 10-ak godina, bilo je izuzetno lepo i zanimljivo odrađeno. Nadam se da su je obradili na sličan način i sada.

SERIJE