• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Glumci Pozorišta na Terazijama uputili apel

Stalno zaposleni glumci Pozorišta na Terazijama žele da spreče ugrožavanje rada pozorišta.

"Pozivamo Gradonačelnika Beograda i Sekretarijat za kulturu Grada Beograda da spreče ugožavanje rada našeg pozorišta.Tražimo od svih nadležnih institucija da u skladu sa svojim ovlašćenjima omoguće sve da nastavimo sa normalnim radom. To je naš primarni zadatak, naša jedina obaveza koja je iznad svih ostalih problema", poručili su glumci.

Samostalni sindikat i Sindikat muzičkih umetnika tražili su već mesecima odlazak direktora zbog "ugrožavanja rada kuće i socijalno-ekonomskog položaja zaposlenih, uz kršenje zakona i etike".

U proteklih nedelju dana Sekretarijat za kulturu se nije oglasio da li prihvata ostavku ili ne, pa su dva sindikata zapretila generalnim štrajkom.

Obzirom da su dva sindikata ovog pozorišta najavila generalni štrajk, glumci upozoravaju da će taj potez sigurno odbiti vernu publiku i unazaditi njihov rad.

"Pozorište ne sme da prestane da radi, a predstave moraju da se igraju", zaključila su 22 glumca Pozorišta na Terazijama.

Oni su objasnili da 92 posto dramskog ansambla želi da se vrati jedinstvo u kući, da se problemi, nesuglasice i tehničke stvari reše na drugačiji način, a ne štrajkom.

"Od glumaca sve počinje, ali naravno ne možemo bez ostalih. Pozorište ima hor, orkestar, balet, tehniku. Ovo nije stvar pružanja ili ne pružanja podrške sindikatu ili upravniku, već je poenta da se nastavi rad”, rečeno je na konferenciji za novinare.

(MONDO - T. Dušej)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

SERIJE