• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ivan Tasovac "odbrusio" predsedniku Srbije

Direktor Beogradske filharmonije je na svom Twitteru reagovao na izjavu predsednika Srbije Tomislava Nikolića da "izdvajanje za kulturu u Srbiji nije trošak".

Predsednik Srbije je na obeležavanju dana Narodne biblioteke, čiji je postao pokrovitelj, poručio da se kultura, prosveta, nauka i umetnost ne mogu posmatrati kao trošak već kao infrastukturno ulaganje u bolji život svih građana, razvoj države i društva.

"Tomislav Nikolić: 'Kultura nije trošak'. Naravno da nije trošak. Sa 0,6% iz budžeta kultura je statistička greška", napisao je Ivan Tasovac na Twitteru.

Pored reakcije na izjavu predsednika, Tasovac se osvrnuo i na raniju izjavu ministra kulture Bratislava Petkovića da je ovo ministarstvo uradilo više za sto dana, nego u prethodne četiri godine.

"Skromni matematičar Bratislav Petković: 'Za 100 dana uradio sam više nego moj prethodnik za 4 godine i to je moguće matematički dokazati'", ironično je dodao Tasovac.

(MONDO)

Komentari 47

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

miloš

Čini mi se da ovde većina ljudi shvata kulturu kao usko ograničenu oblast. Pa ne služi kultura samo tome da bismo otišli jednom u pozorište, pobogu. To je jedno od osnovnih civilizacijskih sredstava, bez nje ne bi bilo prosvete, opismenjavanja, umetnosti i nije važna samo za pojednica, već za ceo narod. Bez kulture smo daleko siromašniji, nego bez novca, to je činjenica.

Milica

Boze,kakvi su to komentari,za kulturu nema para,imamo mnogo nezaposlenih!mora da se ulaze u sebe,u svoje obrazovanje,da biste bili zaposleni.

Branka

Bolje kulturan a gladan nego nekulturan a sit. Dosta je KRKANA Srbiji!

SERIJE