• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Otvoreni Dani evropske baštine

U beogradskom Topčiderskom parku ispod starog platana kod Konaka kneza Miloša svečano je otvorena manifestacija "Dani evropske baštine".

U beogradskom Topčiderskom parku ispod starog platana kod Konaka kneza Miloša svečano je otvorena manifestacija "Dani evropske baštine".

Svečanost je propraćena muzičkim programima, u kome su učestvovali Kulturno-umetničko društvo "Djoka Pavlović", koje je izvelo igre iz zapadne Srbije, Pevačko društvo "Grlice", kao i Bora Dugić.

U samom konaku posetioci su imali prilike da, pored stalne postavke, vide i tematsku izložbu "Čuvanje i obrada drveta", na kojoj su izloženi najstariji sačuvani predmeti od drveta u Srbiji.

Posebna aktrakcija, naročito za najmladju publiku, bili su konji i fijakeri koji su zainteresovane vozili po Topčiderskom parku.

Zamenik ministra kulture Borislav Šurdić istakao je da i Beograd, kao i 40 evropskih gradova u septembru predstavlja ono čime se on razlikuje od drugih i ono čime se njegovi stanovnici ponose.

On je rekao da se svečanost do kraja meseca obeležava i u 21 gradu u Srbiji, kao i da će sledeće godine Beograd biti domaćin centralne evropske manifestacije.

Tema ovogodišnje, pete po redu, manifestacije je drvo, a njena proslava je počela na inicijativu Saveta Evrope još 1954. godine, čijim će seminarom o kulturnom i prirodnom nasledju u funkciji održivog razvoja manifestacija biti zatvorena poslednjeg dana septembra.

(Tanjug)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

SERIJE