• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Salon stripa u Beogradu od 28. septembra

Medjunarodni salon stripa biće u Studentskom kulturnom centru Beograda (SKC) priredjen od 28. septembra do 5. oktobra, a gost je francuski umetnik Olivije Ledrua.

Medjunarodni salon stripa biće u Studentskom kulturnom centru Beograda (SKC) priredjen od 28. septembra do 5. oktobra, a gost je francuski umetnik Olivije Ledrua.

Na manifestaciji koja se održava četvrti put, biće obeleženo 70 godina od pojavljivanja prvog srpskog stripa - Mike Miša, o kojem će 29. septembra govoriti strip autori Zdravko Zupan i Aleksandar Zograf.

Na dan otvaranja Salona, 28. septembra, biće otvorena izložba Olivijea Ledrua, a crtaču Željku Paheku, tvorcu dela kao što su "Legija nepromočivih" i "Astroidjani" biće uručena nagrada za doprinos srpskom stripu.

Istog dana biće proglašeni i dobitnici nagrada ovogodišnjeg Salona, rekao je moderator programa manifestacije Vladimir Vesović, rukovodilac škole stripa "Djordje Lobačev" u SKC-u.

Ranko Munitić, član žirija za dodelu nagrade rekao je da je na konkurs stiglo oko 200 radova iz SAD, Bugarske, Italije, Holandije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Češke, Francuske, Makedonije, Slovenije, Crne Gore i Srbije.

Munitić, filmski kritičar i dugogodišnji teoretičar stripa, predstaviće 2. oktobra svoju knjigu "Deveta umetnost".

Posetioci će 29. oktobra moći da vide animirani film "Tehnotajz"
koji je trenutno najpoznatiji srpski crtač Aleksa Gajić napravio prema motivima sopstvenog stripa.

Najavljeno je da će 2. oktobra biti održano predavanje Aleksandra Manića o pravljenju strip-scenarija, a tokom prethodna dva dana biće priredjene strip-radionice, koje će realizovati gosti Salona iz Francuske, Makedonije, Hrvatske i Slovenije.

Salon obuhvata i berzu stripova koja će trajati od prvog do poslednjeg dana manifestacije. Predvidjena su i predstavljanja srpskih strip izdavača "Presing", "Luksor", "Think Tank" i "UPPS", kao i njihovih izdanja.

(Beta)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

SERIJE