• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Showcase od 22. do 24. septembra na BITEF-u

Prateći program BITEF-a Showcase, koji će predstaviti noviju domaću pozorišnu produkciju, biće održan od 22. do 24. septembra u nekoliko beogradskih teatara.

Prateći program BITEF-a Showcase, koji će predstaviti noviju domaću pozorišnu produkciju, biće održan od 22. do 24. septembra u nekoliko beogradskih teatara.

Selektori programa čiji je podnaslov "Tel guell" (Takve kakve su), Ana Vujanović i Bojan Djordjev, naveli su da predstave nisu birane na osnovu svoje umetničke ili teorijske koncepcije, već tako da odslikaju savremenu, veoma raznoliku izvodjačku scenu u Srbiji.

Program će biti otvoren 22. septembra, u "Ateljeu 212", izvodjenjem predstave "Velika bela zavera", u režiji Dimitrija Vojnova, koja je inspirisana životom pokojnog lidera grupe "Nirvana" Kurta Kobejna.
Istog dana na sceni "Bojan Stupica" Jugoslovenskog dramskog pozorišta biće izveden komad "Razvaljivanje" u režiji Ive Milošević, a u "Bitef teatru" performans "1984", u režiji Nikole Zavišića, inspirisan čuvenim romanom-antiutopijom Džordža Orvela.

U Malom pozorištu "Duško Radović" 22. septembra biće izvedena predstava "Sam kraj sveta" u režiji Vlatka Ilića, a u Kulturnom centru "Reks" "A Few Sweaty T-Shirts", u koreografiji Dušana Murića.

U "Šoukejs" su uvršteni i komadi "Trkač", u režiji Stevana Bodrože i produkciji Malog pozorišta "Duško Radović", "Život broj 2" Anje Suše, u produkciji Beogradskog dramskog pozorišta (BDP), kao i performans "There is no exception to the rule, because I am never what I Have" Dalije Aćin, u produkciji "Bitef teatra".

Poslednjeg dana "Šoukejsa" u "Radoviću" će biti izvedena predstava "Dobro jutro, gospodine Zeko!", u režiji Jelene Bogavac, a u "Zvezdara teatru" ansambl Narodnog pozorišta iz Užica izvešće "Pilad", u režiji Andree Pačioto.

"Bitef teatar" predstaviće komad "Moja domovina - sedam snova" Nikite Milivojevića, radjen u koprodukciji s BELEF-om, u "Madlenijanumu" će biti izveden komad "Frida Kalo", u režiji Ivane Vujić, dok će na sceni BDP-a biti izvedena predstava "Fragmenti" u koreografiji i režiji Olivere Kovačević Crnjanski i Saše Asentića.

U "Bitef art kafeu" 23. septembra biće prikazani video-zapisi predstava "Kiki i Božo", u režiji Nikole Zavišića, "Trgovina", u režiji Anje Suše, "Mala trilogija smrti", u režiji Nebojše Bradića i "Orfej i Euridika", u režiji Bojane Cvejić.

(Beta)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

SERIJE