• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Otvoren prateći program BITEF-a Šoukejs

Prateći program BITEF-a "Šoukejs", koji obuhvata izbor najboljih domaćih predstava u prethodnoj sezoni, svečano je otvoren u "Ateljeu 212" u Beogradu.

"Šoukejs" će domaćim i inostranim pozorišnim stvaraocima i stručnjacima predstaviti više od 15 domaćih predstava koje su, po mišljenju selektora, teatrologa Ane Vujanović i reditelja Bojana Djordjeva, obeležile prethodnu pozorišnu sezonu.

Selektori programa, čiji je podnaslov "Tel guel" (Takve kakve su), naveli su da predstave nisu birane na osnovu svoje umetničke ili teorijske koncepcije, već tako da odslikaju savremenu, veoma raznoliku izvodjačku scenu u Srbiji.

U "Ateljeu 212", u okviru "Šoukejsa", danas je na programu predstava "Velika bela zavera", u režiji Dimitrija Vojnova, na sceni "Bojan Stupica" Jugoslovenskog dramskog pozorišta biće izveden komad "Razvaljivanje" Ive Milošević, dok će u "Bitef teatru" biti izveden performans "1984" u režiji Nikole Zavišića.

U Malom pozorištu "Duško Radović" večeras će biti izvedena predstava "Sam kraj sveta" Vlatka Ilića, a u Kulturnom centru "Reks" - "A Few Sweaty T-Shirts", u koreografiji Dušana Murića.

U "Šoukejs" su uvršteni i komadi "Trkač", u režiji Stevana Bodrože i produkciji Malog pozorišta "Duško Radović", "Život broj 2" Anje Suše, u produkciji Beogradskog dramskog pozorišta, kao i performans "There is no exception to the rule, because I am never what I Have" Dalije Aćin, u produkciji "Bitef teatra".

Direktor BITEF-a Nikita Milivojević napomenuo je da je, zbog tehničkih problema, otkazano izvodjenje predstave "Pilad" Narodnog pozorišta iz Užica, u režiji Andree Pančioto, ali je obećao da će ona tokom naredne pozorišne sezone sigurno gostovati u Beogradu.

Poslednjeg dana "Šoukejsa" u "Radoviću" će biti izvedena predstava "Dobro jutro, gospodine Zeko!", u režiji Jelene Bogavac, a "Bitef teatar" predstaviće komad "Moja domovina - sedam snova" Nikite Milivojevića, radjen u koprodukciji s BELEF-om.

U "Madlenijanumu" će biti izveden komad "Frida Kalo", u režiji Ivane Vujić, dok će na sceni BDP-a biti izvedena predstava "Fragmenti" u koreografiji i režiji Olivere Kovačević Crnjanski i Saše Asentića.

U "Bitef art kafeu" u subotu će biti prikazani i video-zapisi predstava "Kiki i Božo", u režiji Nikole Zavišića, "Trgovina", u režiji Anje Suše, "Mala trilogija smrti", u režiji Nebojše Bradića i "Orfej i Euridika", u režiji Bojane Cvejić.

(Beta)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

SERIJE