• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Makedonski Don Žuan i Arabal na BITEF-u

Predstava "Don Žuan" Dramskog teatra iz Skoplja, u režiji Aleksandra Popovskog, premijerno će biti izvedena u petak uveče u "Ateljeu 212", u okviru 40. BITEF-a.

U središte klasičnog Molijerovog komada Popovski je stavio temu licemerstva, odnosno dramatični raskorak izmedju proglašenih moralnih principa i činjenice da ih političari u zemljama u tranziciji zloupotrebljavaju u svoju korist, ocena je selektora BITEF-a.

U petak je na programu BITEF-a i predstava "Ljubavno pismo (kao kinesko mučenje)" španskog pisca Fernanda Arabala, koji će prisustvovati njenom premijernom izvodjenju u "Bitef teatru".

Komad je režirala Tatjana Mandić Rigonat, a uloge tumače Dobrila Stojnić i mladi glumac Aleksa Bartold. Predstava je radjena u koprodukciji s Insitutom Servantes u Beogradu.

Komad "Ljubavno pismo" počiva na autobiografskim elementima iz Arabalovog života, ali taj "veoma poetičan tekst" nosi mnogo univerzalniju poruku o ljudima koji su bili zarobljeni u grotlu istorije tokom španskog gradjanskog rata.

Jubilarni, 40. BITEF biće zatvoren 30. septembra u Sava centru, plesnim spektaklom "Balet za život" istaknutog francuskog koreografa Morisa Bežara, na muziku grupe "Kvin" i Volfganga Amadeusa Mocarta.

(Beta)


Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

SERIJE