• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

“Ružno pače" otvara sezonu u Pinokiju

Pozorište lutaka Pinokio novu sezonu otvara u ponedeljak, 2. oktobra, premijerom predstave "Ružno pače" po tekstu Igora Bojovića, najavljeno je na konferenciji za novinare.

Pozorište lutaka Pinokio novu sezonu otvara u ponedeljak, 2. oktobra, premijerom predstave "Ružno pače" po tekstu Igora Bojovića, najavljeno je na konferenciji za novinare.

Autor teksta i direktor jedinog beogradskog lutkarskog pozorišta Bojović je rekao da je priča nastala po poznatoj Andersenovoj bajci koja je u njegovoj verziji dobila pandan u svetu ljudi. Reč je o priči o odrastanju dečaka koji, zahvaljujući bajci o ružnom pačetu koju mu priča sam Andersen, prevazilazi probleme.

Reditelj Stevan Bodroža svoju drugu režiju u lutkarskom pozorištu smatra predahom od teških tema u predstavama koje je radio, ali i napominje da je lutkarastvo teško savladiva veština.

Osvrćući se na predstavu, on je rekao da dečak Milovan, prolazeći teške pubertetske dane, poručuje da svako može da dodje do svog identiteta ako se hrabro suoči sa nedaćama i strpljivo radi na sebi.

U predstavi koja traje 50 minuta scenografiju i lutke uradila je dugogodišnja sardnica pozorišta Pinokio Stevka Kiuvlijeva iz Bugarske. Repriza predstave zakazana je za nedelju, 15. oktobar.

I ove sezone Pinokio će, kako je rečeno, predstave igrati subotom i nedeljom u 11, odnosno 17 časova.

Direktor Bojović je najavio da bi Pinokio u dogledno vreme trebalo da se proširi u zgradi u centru Zemuna u kojoj sada koristi mali deo njenog prostora.

Renoviranje te zgrade, davno započeto, pa zaustavljeno, biće nastavljeno tokom 2007. godine, pa bi po završetku tog posla pozorište moglo da računa na celu zgradu.

Ako se te najave iz Skupštine grada obistine, Pinokio bi u tom većem prostoru napravio centar za lutkarstvo, rekao je Bojović.

(Tanjug)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

SERIJE