• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Otvoren 47. oktobarski salon

Više od stotinu umetnika iz 33 zemlje izlažu od petka svoje radove u okviru 47. Oktobarskog salona u Beogradu, koji ove godine nosi slogan "Umetnost, život, pometnja".

Više od stotinu umetnika iz 33 zemlje izlažu od petka svoje radove u okviru 47. Oktobarskog salona u Beogradu, koji ove godine nosi slogan "Umetnost, život, pometnja".

"Oktobarski salon, najstariji i najreprezentativniji dogadjaj iz oblasti vizuelnih umetnosti u Srbiji, uvek je praznik beogradske kulture", rekao je gradonačelnik Beograda Nenad Bogdanović otvarajući manifestaciju u Muzeju "25. maj".

Ove godine u manifestaciji učestvuje najveći broj umetnika, 112 iz 33 zemlje, sa svih kontinenata, a iz Srbije dvadesetak. Salon se održava u 14 galerijskih prostora.

Umetnički direktor ovogodišnjeg, 47. salona koji će trajati do 5. novembra je Rene Blok, renomirani kustos iz Nemačke.

Odlukom žirija dobitnici ovogodišnjih ravnopravnih nagrada su Vlado Martek, Zoran Naskoski i Sen Tejlor Vud, a specijalna nagrada pripala je Endre Totu.

Predsednik žirija Robert Stor, umetnički direktor Bijenala u Veneciji 2007, naglasio je da nagrade nisu rangirane po prioritetu. Aludirajući na slogan salona, dodao je da pri donošenju odluke "nije bilo konfuzije", već su dobitnici izabrani jednoglasno.

Pored Muzeja 25. maj, radovi su izloženi i u paviljonu Cvijeta Zuzorić, Likovnoj galeriji i Beogradskom izlogu KCB-a, Artget galeriji i Dvorani KCB-a, Muzeju grada Beograda, Magacinu "Nolit", Javnom kupatilu Beograd, galeriji "Izlozi" na Fakultetu likovnih umetnosti i galeriji Instituta Servantes.

Izložbe su postavljene i u Salonu Muzeja savremene umetnosti, Legatu Milice Čolić i Rodoljuba Čolakovića i Unutrašnjem muzeju Dragana Papića u Palmotićevoj ulici.

Osnivač i pokrovitelj manifestacije je Skupština grada Beograda, a organizator je Kulturni centar Beograda. Salon od 2004. godine ima medjunarodni karakter.

(Beta)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

SERIJE