• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Svečano otvorena "Radost Evrope"

Svečanim defileom dece iz 18 zemalja na platou ispred Skupštine grada započela je petodnevna tradicionalna manifestacija "Radost Evrope" kojoj je Beograd domaćin 31. put.

Svečanim defileom dece iz 18 zemalja na platou ispred Skupštine grada započela je petodnevna tradicionalna manifestacija "Radost Evrope" kojoj je Beograd domaćin 31. put.

Više od 400 devojčica i dečaka iz Evrope i isto toliko njihovih malih domaćina iz Srbije, u prepoznatljivim narodnim nošnjama i uz karakteristične zvuke i plesove svoga naroda, do zgrade Starog dvora došlo je u karnevalskoj povorci koja je prošla centralnim ulicama naše prestonice.

Reči doobrodošlice im je uputila zamenica gradonačelnika Beogada Radmila Hrustanović, primetivši da je Beograd danas najradosniji grad u Evropi, a deca njen najlepši deo. Ona im je poželela da se kućama vrate puni radosti i najlepših utisaka kakva samo može da donsese druženje sa vršnjacima.
Decu iz Belorusije, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Italije, sa Kipra, iz Letonije, Madjarske, Makedonije, Poljske, Rumunije, Slovačke, Slovenije, Ukrajine, Švedske, Češke, Grčke i prvi put Irske, ugostili su mališani iz 16 beogradskih osnovnih škola. Gosti Beograda su i članovi umetničke grupe koja organizuje karneval u Londonu "Noting hil".

U narednih pet dana u Dečjem kulturnom centru, koji je organizator ove manifestacije, biće otvorena izložba najuspešnijih radova medju 30.000 koji su stigli na likovni konkurs na temu "Rečnika prijateljstva" koji je za male "sastavio" pesnik Duško Radović.

Uobičajeni "susreti prijateljstva" će se svakodnevno održavati na više lokacija u Beogradu - u Bezistanu, Domu kulture Studentski grad, Ruskom domu, Domu Vojske Srbije.
Na Adi ciganliji će 4. oktobra biti organizovan "Dečji leteći vašar" u režiji Timoti Džona Bajforda, sportsko-zabavni, karnevalski dan sa najrazličitijim sadržajima.

Mališani, medju kojima će biti i oni iz deset nacionalno mešovitih sredina Srbije, imaće priliku da vide i spektakl vazduhoplovaca naše vojske i policije, kao i poletanje velikog balona.
Tradicionalni, svečani završni koncert biće održan 5. oktobra, u Centru "Sava".

"Skraćeni", dvodnevni program "Radosti Evrope" prvi put ove godine biće organizovan van Beograda, u Nišu 6. i 7. oktobra. Tamo će deca iz dve osnovne škole biti domaćini mališana iz Ukrajine, Rumunije, Makedonije, Bugarske, Švedske i sa Kuipra.

Ovogodišnjoj manifestaciji pod geslom "Deca dolaze", pored Beogradjana, prisustvovaće i dečaci i devojčice iz Arilja, Vrbasa, Novog Sada, Niša, Čačka.
Osnivač i pokrovitelj manifestacije je Skupština grada Beograda.

(Tanjug)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

SERIJE