• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Priča o Ronaldu" 5. oktobra u MSU

Predstava "Priča o Ronaldu, klovnu iz MekDonaldsa", po tekstu čuvenog argentinskog pisca Rodriga Garsije, biće izvedena 5, 6, 7, 8. i 9. oktobra u 21 sat u Muzeju savremene umetnosti na Ušću.

Predstava "Priča o Ronaldu, klovnu iz MekDonaldsa", po tekstu čuvenog argentinskog pisca Rodriga Garsije, biće izvedena 5, 6, 7, 8. i 9. oktobra u 21 sat u Muzeju savremene umetnosti na Ušću.

Komad je režirao Damir Todorović, koji je i preveo Garsijin tekst, glavne uloge tumače Vladimir Aleksić i Nataša Marković, dok su Tijana Todorović i Jelena Rosić zadužene za muziku.

Direktor Malog pozorišta "Duško Radović" Anja Suša je rekla da ova verzija predstave, za razliku od istoimene koja je izvedena na ovogodišnjem Bitefu, aktivno komunicira sa svojim vremenom i da je društveno i politički veoma angažovana.

Glumac Todorović je kazao da će komad doživeti prvo svetsko izvodjenje u prevodu, za koju je "Duško Radović" dobio prava tokom Garsijinog boravka na Bitefu.

Todorović je dodao da se prvi put oprobao kao režiser i da je predstava njegovo lično vidjenje Garsijinog teksta.

Glumac Aleksić je rekao da predstava spaja različite oblike umetnosti i izražavanja - video art, glumu, di džejeve, dok je glumica Marković istakla da je njena uloga veoma zahtevna i iziskuje veliku koncentraciju i koordinaciju, jer je ona Ronaldov alter ego.

Priča o Ronaldu je neobična priča o ironičnom, inteligentnom i neuspešnom glumcu koji postaje klovn iz MekDonaldsa i pred gledaoce iznosi svoje misli o savremenom životu, strahu od samoće, potrošačkog društva, moći medija...

Pisac i reditelj Garsija, čija dela postaju svojevrsni fenomen na novoj evropskoj pozorišnoj sceni, sa svojom trupom "Mesara" iz Madrida na sceni spaja rimejke klasika, urbane stadionske mitove, izobličene slavne ličnosti, grdnje i himne, smelo bezobziran prema svakoj žanrovskoj odrednici.

Njegovi zastrašujući monolozi i nepoučni dijalozi namenjeni su mašti neumerenih glumaca i delo su jednog buntovnog ega predodredjenog da ogovara uvek i naročito samog sebe, odnosno svet.

Izvodjenje predstave omogućili su Malo pozorište "Duško Radović", uz podršku Skupštine grada Beograda, Italijanski institut za kulturu i Institut Servantes.

(Tanjug)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

SERIJE