• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Američka umetnica Meredit Monk na Bemusu

Američka umetnica Meredit Monk sa svojom vokalnom trupom iz Njujorka izvešće u sredu uveče u Jugoslovenskom dramskom pozorištu (JDP) na 38. Bemusu najnovije multidisciplinarno delo "Impermanence" (Neizbežnost), najavljeno je danas na konferenciji za novinare u JDP-u.

Američka umetnica Meredit Monk sa svojom vokalnom trupom iz Njujorka izvešće u sredu uveče u Jugoslovenskom dramskom pozorištu (JDP) na 38. Bemusu najnovije multidisciplinarno delo "Impermanence" (Neizbežnost), najavljeno je na konferenciji za novinare u JDP-u.

Ova umetnica, koja se smatra pionirom u oblasti koja se danas naziva "proširena vokalna tehnika" i "interdisciplinarni performans", osmislila je, režirala i komponovala delo koje će naša publika videti pre bruklinske, a koje je premijerno izvedeno ove godine u Arizoni.

Kako je ispričala novinarima beogradskih medija, delo u kome ravnopravno koristi muziku i pokret, nastalo je kao poetski odgovor na pitanja o smrti i prolaznosti vremena, na koja je podstakao nedavni gubitak partnerke sa kojom je provela 25 godina.

Autorka brojnih smelih i vizionarskih predstava, koja se svrstava medju američke najatraktivnije kompozitore, iako u svom najnovijem delu govori o smrti, ipak, kako je istakla, veliča život.

"Ovo je predstava o životu i smrti, koji se kao ciklusi stalno ponavljaju, o tome da sve, ljudi i stvari imaju svoj početak i kraj, nastaju i nestaju i da je u toj neizbežnosti bazično da tragamo za dobrim", kazala je Monk.

Monk je tokom karijere duge 35 godina ostvarila dela u kojima je ljudski glas temelj, za koja je dobila brojne nagrade medju kojima je najnovija članstvo u Američkoj akademiji umetnosti i nauka.

U predstavi "Neizbežnost" pored Monkove nastupaju Teo Blekmen, Elen Fišer, Keti Geisindžer, Čing Gonzales, Bohdan Hilaš, Džon Holenbek i Elison Snifin. Umetnici iz Nju Jorka nastupiće pred bemusovom publikom i 5. oktobra u 20 sati u BDP-u.

(Tanjug)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

SERIJE