• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Počeo Medjunarodni festival animiranog filma

Medjunarodni festival animiranog filma "Balkanima 2006" otvoren je u Domu kulture "Studentski grad" na Novom Beogradu.

Medjunarodni festival animiranog filma "Balkanima 2006" otvoren je u Domu kulture "Studentski grad" na Novom Beogradu.

Na festivalu će do 8. oktobra biti predstavljeno više od 100 ostvarenja u glavnom, studentskom takmičarskom i u pratećem programu.

U glavnom takmičarskom programu biće prikazano 68, u studentskoj konkurenciji 40 i u "Panorami evropskog filma" 26 filmova.

Pored filmova iz Srbije, na festivalu će učestvovati i filmovi iz Makedonije, Nemačke, Poljske, Rumunije, Albanije, Austrije, Belgije, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Crne Gore, Česke, Estonije, Hrvatske, Holandije, Italije, Francuske, Grčke, Švajcarske...

U glavnom žiriju su profesor škole "Enasd" iz Pariza Žorž Sifijanos, Ivan Veselinov iz Bugarske i Rastko Čirić iz Srbije, a u studentskom Pedja Bakić, Snežana Negovanović i Penco Kunčev iz Bugarske.

U okviru pratećeg programa, osim obeležavanja jubileja srpske animacije, biće održan omaž nemačkoj animaciji, kao i medjunarodni program dečjih radionica i "Srpska animacija za neupućene".

Gost festivala Tomas Renoldner će održati predavanje na temu "Medijski projekti u školi", a planirano je i predstavljanje savremene holandske animacije sa kojom će publiku upoznati, takodje, gosti festivala Silvija i Gerit van Dijk.

Medjunarodni festival animiranog filma "Balkanima" inicirao je srpski ogranak Medjunarodnog udruženja filmskih animatora "ASIFA", pod pokroviteljstvom Skupštine grada Beograda i u organizaciji Akademskog kino kluba Doma kulture "Studentski grad".

(Tanjug)


Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

SERIJE