• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dani Zorana Radmilovića 15. put u Zaječaru

Manifestacija "Dani Zorana Radmilovića" ove godine će u čast velikana našeg glumišta 15. put biti održana u Zaječaru od 9. do 15. oktobra.

Manifestacija "Dani Zorana Radmilovića" ove godine će u čast velikana našeg glumišta 15. put biti održana u Zaječaru od 9. do 15. oktobra.

Direktor Drame Narodnog pozorišta u Beogradu, reditelj Božidar Djurović, koji je umetnički direktor i selektor festivala, najavio je da će publika u rodnom gradu Zorana Radmilovića imati prilku da vidi sedam predstava u zvaničnoj konkurenciji, prateći program, retrospektivu filmova u kojima je on glumio, veče posvećeno velikanu glumišta i izložbu karikatura.

Za nagradu za najboljeg glumca, o čemu odlučuje stručni žiri, kao i za najbolju predstavu po oceni publike, konkurisaće sedam predstava. Jugoslovensko dramsko pozorište će izvesti komad "Hadersfild", Atelje 212 "Posetioca", Beogradsko dramsko pozorište "Transilvaniju", Narodno pozorište iz Niša "Edmuna Kina", Mali teatar iz Sofije "Ožalošćenu porodicu", Narodno pozorište iz Beograda "Lažu i paralažu" i, u koprodukciji sa zaječarskim pozorištem "Zoran Radmilović", predstavu "Kamen za pod glavu".

Prateći program je koncipiran tako da će u njegovom središtu biti glumci koji su do sada dobili nagradu "Zoran Radmilović" Milan Lane Gutović, Petar Kralj i Nebojša Dugalić.

Veče posvećeno Radmiloviću obeležiće svojom pričom Mira Banjac, Tanja Beljakova i Milan Caci Mihailović, koji su sa njim igrali u "Radovanu III".

Publika će moći da vidi i predstavu "Aleksa u zemlji čuda" dečjeg pozorišta "Puž" iz Beograda, kao i izložbu 'Glumci u karikaturu' pozantog karikaturiste Predraga Koraksića-Koraksa.

Direktior Jugoslovenske kinoteke Radoslav Zelenović otvoriće mini retrospektivu filmova u kojima je Radmilović odigrao najbolje uloge. Ona će otpočeti dokumetarcem Srdjana Karanovića o velikom glumcu. Biće prikazani filmovi "Marš na Drinu" Žike Mitrovića, "W.R. Misterije organizma" Dušana Makavejeva, "Čudna devojka" Jovana Živanovića i "Paviljon VI" Lučijana Pintiliea.Pre toga biće prikazan dokumetarc Srdjana Karanovića o velikom glumcu.

Manifestacija, koju će otvoriti reditelj i dramski pisac Vida Ognjenović, biće zatvorena predstavom "Žanka"pozorišta "Slavija", svojevrsnom omažu glumi kao profesiji i Zoranu Radmiloviću.
Pokrovitelji "Dana Zorana Radmilovića" su Ministarstvo kulture Srbije i opština Zaječar.

(Tanjug)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

SERIJE