• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Otvoren 41. Dečji oktobarski salon

U Muzeju primenjene umetnosti (MPU) u Beogradu otvoren je 41. Dečji oktobarski salon. Na salonu, koji je posvećen čuvenom naučniku i pronalazaču Nikoli Tesli, do 22. oktobra će biti predstavljeno oko 300 radova dece i učenika iz igraonica, vrtića i osnovnih škola iz zemlje i inostranstva, radovi dece iz Internacionalne škole u Beogradu i polaznika Srednje škole pri ambasadi Rusije u Beogradu.

U Muzeju primenjene umetnosti (MPU) u Beogradu otvoren je 41. Dečji oktobarski salon.
Na salonu, koji je posvećen čuvenom naučniku i pronalazaču Nikoli Tesli, do 22. oktobra će biti predstavljeno oko 300 radova dece i učenika iz igraonica, vrtića i osnovnih škola iz zemlje i inostranstva, radovi dece iz Internacionalne škole u Beogradu i polaznika Srednje škole pri ambasadi Rusije u Beogradu.

Temom "Nikola Tesla (1856-1943) - od radoznalog dečaka do genijalnog izumitelja", Dečji oktobarski salon pridružio se obeležavanju 150. godišnjice rodjenja Tesle.

Manifestaciju je otvorio ambasador Danske u Srbiji Ruben Madsen, koji je rekao da je ovogodišnja tema bila izvanredna inspiracija za decu što potvrdjuju izloženi radovi.

On je podsetio da je Teslin put od Like, preko Budimpešte, Pariza do Njujorka bio trnovit, ali uspešan, što može biti putokaz mnogim mladim ljudima.

Žiri za dodelu nagrada radio je u sastavu Svetlana Spasić-Glid, Zdravko Mićanović, Velimir Karavelić, Dejan Sandić i Angelina Folgić-Korjak.

Od osnivanja, 1964. godine, do danas, Dečji oktobarski salon podsticao je decu da na izložbama steknu neposredno umetničko iskustvo, pri čemu je cilj manifestacije oduvek bio da upozna decu sa bogatstvom savremenih umetničkih tendencija, kako bi proširila svoje znanje i izoštrila svoja čula za estetsko doživljavanje umetnosti.

Program 41. Dečjeg oktobarskog salona realizovan je u saradnji MPU, Muzeja Nikole Tesle, Zavoda za unapredjenje obrazovanja i vaspitanja i Sekretarijata za obrazovanje Skupštine grada Beograda.

(Tanjug)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

SERIJE