• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bobur iz Pariza otvara ogranak u Šangaju

Muzej savremene umetnosti u Parizu, "Centar Pompidu" poznat kao Bobur, otvoriće ogranak u Šangaju u Kini što bi trebalo da se ostvari do 2007. godine.

Muzej savremene umetnosti u Parizu, "Centar Pompidu" poznat kao Bobur, otvoriće ogranak u Šangaju u Kini što bi trebalo da se ostvari do 2007. godine.

U "Centru Pompidu" potvrdjeno je da su već poodmakli pregovori oko otvaranja ogranka u Šangaju.
Kina postaje veoma važna i na svetskom umetničkoj sceni i za 'Centar Pompidu' od velikog je značaja da direktno učestvuje u tome, navodi se u saopštenju koji je objavio popularni pariski muzej.

Prema pisanju francuskih listova "Liberasion" i "Žurnal de zar" sa kineskim vlastima o tome je već potpisan protokol sporazuma.

Sporazum će biti ratifikovan prilikom posete predsednika Žaka Širaka Kini poslednje nedelje oktobra, izvestio je "Žurnal de zar".

Projekat će se ostvariti u dve faze. U prvoj fazi u šangajskoj četvrti Luvan biće obnovljeno jedno zdanje iz 1908. koje će sa radom početi 2007. godine. U drugoj fazi pristupiće se izgradnji savremenog zdanja koje će biti otvoreno 2009. Arhitektu će odabrati kineske vlasti.

List navodi da će ogranak biti posvećen umetnosti 20. i 21. veka, sa izložbama dela iz samog Bobura i izložbama specifičnijim za Kinu.

Na ukupnoj površini od 10.000 kvadratnih metara izložbeni prostor zauzimaće 4.500 kvadratnih metara. Na ostalom površini malaziće se sadržaji kao što su galerija za decu, biblioteka, prodavnica predmeta modernog dizajna, kafe i restoran.

"Centar Pompidu" već je pokušao da se "probije" na azijsko tržište prošlogodišnjim učešćem zajedno sa Fondacijom "Solomon Gugenhajm" iz Njujorka u projektu radi otvaranja muzeja u Hongkongu koji se medjutim nije ostvario.

(Tanjug)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

SERIJE