• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Skandal na festivalu Dani Zorana Radmilovića

Na 15. festivalu "Dani Zorana Radmilovića" u Zaječaru dogodio se skandal, jer su organizatori smenili ceo novinarski žiri nezadovoljni njegovom odlukom o nagradama.

Na 15. festivalu "Dani Zorana Radmilovića" u Zaječaru dogodio se skandal, jer su organizatori smenili ceo novinarski žiri nezadovoljni njegovom odlukom o nagradama.

Naime, zaječarska publika bila je oduševljena predstavom "Posetilac" beogradskog Ateljea 212 (Erika Emanuela Šmita, u režiji Ljiljane Todorović), ali nijednom od njenih protagonista nije dodeljen tradicionalni "Zoranov brk” i to je izazvalo zbunjenost publike i veliko ogorčenje organizatora festivala.

Umesto nekom od glumaca iz te predstave, novinarski žiri je nagradu dodelio Josifu Tatiću

Direktor festivala Vladimir Djuričić i predsednik Organizacionog odbora festivala zaječarski gradonačelnik Boško Ničić.

Oni su izjavili da se ovako nešto nikada nije dogodilo i da će Organizacioni odbor najverovatnije odlučiti da suspenduje novinarski žiri i da će njegovu ulogu izbora glumca večeri poveriti zvaničnom žiriju festivala, koji će na kraju fešte dodeliti i glavnu glumačku nagradu festivala.

Organizatori su izjavili na lokalnoj televiziji i da će žiri novinara, kojem predsedava novinarka "Politike" Mirjana Radošević, biti suspendovan s obzirom da ne funkcioniše kako treba, navodno već od prve večeri.

Već drugog dana zvanične ostavke na članstvo u njemu podneli su Slavica Marković ("Glas") i Davor Marušić (lokalna televizija), a uoči predstave Ateljea 212, navodno, ostavku je podnela i novinarka zaječarskog radija Darinka Mihajlović.

Rečeno je i da će se organizatori zvanično izviniti glumcima Ateljea 212 i svakom od njih (Vojislav Brajović, Dragan Nikolić, Andjelika Simić i Andrija Milošević) dodeliti po "Zoranov brk".

Optuženi novinari izjavili su da nisu imali nameru da potcene beogradske glumce i njihovu odličnu predstavu. Samo su smatrali da u toj predstavi, gde su svi glumci bili izvrsni, nije bilo izrazite bravure, za šta se dodeljuje nagrada. Zato su odlučili kako su odlučili.

U medjuvremenu, Organizacioni odbor je proglasio nevažećim odluke novinarskog žirija, a predsednica žirija Mirjana Radošević, novinarka "Politike", izjavila je da su "radili po savesti, a ne po volji organizatora".

"Nas troje smo gledali predstavu Ateljea 212 - Posetilac. Slavni dobri glumci, ali bez glumačkih bravura. Svi troje smo odlučili da ovog puta nagradu Zoranov brk za bravuru ne dodelimo, uz čestitke za korektnu igru celog ansambla. Tu neprijatnu vest trebalo je da saopštim ja, i pre izlaska na scenu selektor i umetnički direktor festivala je zapretio i rekao da nije naše da mislimo već da slušamo šta nam se kaže! Ovako nešto nisam doživela za sve godine profesionalnog rada, a bila sam član žirija na brojnim, našim i stranim, festivalima. Žiri je uvek imao potpunu autonomnost odlučivanja", rekla je Mirjana Radošević.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

SERIJE