• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Večeras počinje 51. Sajam knjiga u Beogradu

Književnik Goran Petrović otvoriće u utorak uveče u Hali I Beogradskog sajma 51. Medjunarodni beogradski sajam knjiga, na kojem će ove godine učestvovati više od 800 izdavača iz Srbije i 21 zemlje sveta.

U ime Sjedinjenih Američkih Država - ovogodišnjeg počasnog gosta manifestacije, posetiocima će se obratiti američka književnica kineskog porekla Gis Džen.

Medju inostranim izdavačima, pored SAD, ove godine će biti i gosti iz: Kanade, Francuske, Velike Britanije, Norveške, Italije, Grčke, Japana, Španije, Izraela, Portugala, Brazila, Angole, Belorusije, Irana, Švajcarske, bivših jugoslovenskih republika, a prvi put i iz Indonezije i Pakistana.

Ovogodišnji sajam knjiga, koji će trajati do 31. oktobra, tematski će biti posvećen 150. godišnjici rodjenja naučnika Nikole Tesle, a tim povodom na svečanom otvaranju biće izveden prigodan muzički program i emitovan kratak film o njegovom životu i radu.

U ime SAD, pored Gis Džen, na sajam dolaze američki književnici Iksta Maja Marej, Lin Notidž, Larisa Sporluk i Nataša Radojčić, izvršna direktorka Udruženja američkih izdavača Patriša Šreder, bibliotekari Dejvid Kar i Seli Rid i slavista Endru Baruh Vahtel.

Medju gostima sajma knjiga biće i kanadski autori: Elen Dorion, Elizabet Abot, Gaj Gavrijel Kaj, Pan Bujukas, Sesil Ganjon, Džordž Melnik, David Albahari, Ljubica Milićević i Karla Karan, zatim francuski pisci Patrik Beson i Erik Loran i mnogi drugi.

Cena pojedinačnih ulaznica za sajam knjiga je 180 dinara, dok se grupne karte prodaju po ceni od 120 dinara.

Tokom sajma biće organizovane javne debate o kulturnoj politici Srbije u oblasti izdavaštva, o jedinstvenoj ceni knjige i razvoju knjižarskog sistema, o izdavaštvu kao profesiji i o budućnosti sajma kao kulturne manifestacije, kao i Forum bibliotekara.

I ove godine, 26. oktobra, na sajmu biti organizovan "Školski dan", a poslednjeg dana manifestacije ambasadori SAD i Italije, koja će naredne godine biti počasni gost sajma knjiga, potpisaće Otvorenu knjigu.

(Beta)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

SERIJE