• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Brojni novi naslovi za najmladje čitaoce

Na ovogodišnjem sajmu knjiga u Beogradu posetioci mogu da nadju obilje novih naslova namenjenih deci predškolskog i školskog uzrasta.

Na ovogodišnjem sajmu knjiga u Beogradu posetioci mogu da nadju obilje novih naslova namenjenih deci predškolskog i školskog uzrasta.

Medju izdavačkim kućama koje pretežno objavljuju literaturu za decu je "Evro-Djunti" iz Beograda, a posebno interesovanje na njihovom štandu vlada za ilustrovane biografije kompozitora Volfganga Amadeusa Mocarta i naučnika Nikole Tesle, namenjene najmladjim čitaocima.

Knjiga "Mocart - Čudo od deteta", belgijskog autora Kristofa Koniječnog, objavljena je povodom 250. godišnjice rodjenja slavnog austrijskog kompozitora, a tekst i ilustracije prati muzički kompakt-disk s najčuvenijim Mocartovim kompozicijama.

Autori knjige "Tesla, srpski genije - svetlost celog sveta", objavljene povodom 150. godišnjice rodjenja Tesle, su Gordana Maletić i Nebojša Djuranović, a pored naučnikove biografije, opisani su i njegovi patenti, jezikom prilagođenim deci.

Medju vrednim naslovima te izdavačke kuće su i slikovnice iz biblioteke "Na bakinom krilu", koja obuhvata oko 100 srpskih i svetskih narodnih priča, bajki, skaski i basana. Autori knjiga su istaknuti domaći književnici i ilustratori.

Beogradska izdavačka kuća "Kreativni centar", specijalizovana za literaturu namenjenu deci, predstavlja na sajmu više od sedamdeset novih izdanja, medju kojima je i knjiga "S decom oko sveta 2" Tatjane Rodić, s ilustracijama Dušana Pavlića, u kojoj su sabrane osnovne geografske, prirodne i kulturne vrednosti 20 zemalja sveta.

Medju novim izdanjima su i "Basne" Radomira Putnikovića, s ilustracijama Tihomira Čelanovića, kao i raskošno ilustrovana licencna izdanja s ilustracijama domaćih autora, "Palčica" i "Carevo novo odelo", objavljena u novoj ediciji "Bajke".

Beogradska izdavačka kuća "Book end Marso" nudi desetak novih naslova namenjenih deci, medju kojima je najviše koprodukcijskih izdanja, objavljenih u saradnji s izdavačima iz Italije, Španije i Velike Britanije.

Najmladjim čitaocima namenjena je "Riznica najlepših bajki", radjena u koprodukciji sa španskim izdavačem, kao i slikovnica "Velika knjiga o životinjama", s 24 ilustracije životinja na plastificiranom kartonu velikog formata.

"Book & Marso" deci nudi i ilustrovani englesko-srpski rečnik, kao i dvosmerni bukvar azbuke i abecede autora Ivana Belanovića.

Grafički atelje "Dereta" iz Beograda objavio je uoči sajma raskošno ilustrovanu knjigu za decu "Zmajske hronike", dnevnik velikog čarobnjaka Septimusa Agorijusa, koju prati i knjiga-slagalica.

Beogradska izdavačka kuća "Enkobook" predstavlja na ovogodišnjem sajmu rečnike namenjene deci uzrasta od jedne do četiri godine, s ilustracijama koje podstiču učenje prvih reči i razvoj govornih sposobnosti.

Najmladjim čitaocima namenjena je i ilustrovana "Velika dečja enciklopedija", koju je izdavačka kuća "Mono-Manjana" objavila u saradnji s italijanskom izdavačkom kućom "Dami".

Decu će obradovati i veoma luksuzna i raskošno ilustrovana izdanja: "Zmajologija", "Čarobnjaštvo" i "Egiptologija", takodje u izdanju "Mono-Manjane".

U četvrtak će na sajmu biti priredjen i "Školski dan", koji obuhvata raznovrstan program i promocije izdanja za decu, kao i udžbenika za osnovne i srednje škole.

(Beta)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

SERIJE