• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Filharmonija otvara sezonu 17. novembra

Beogradska filharmonija će 17. novembra otvoriti novu sezonu koncertom na temu "Zahvalnost", na kojem će nastupiti violinista Stefan Milenković, pod vodjstvom dirigenta Kristijana Mandeala.

Beogradska filharmonija će 17. novembra otvoriti novu sezonu koncertom na temu "Zahvalnost", na kojem će nastupiti violinista Stefan Milenković, pod vodjstvom dirigenta Kristijana Mandeala.

Na koncertu 17. novembra biće izvodjena dela Mendelsona, Barbera i Betovena, a naredni koncert, na temu "Razarajuća ljubav", pod dirigentskim vodjstvom Ursa Šnajdera, biće održan 1. decembra.

Milenković je u sredu na konferenciji za novinare istakao da se raduje koncertu s dirigentom Kristijanom Mandealom, s kojim je već nastupao u aprilu, istakavši da je reč o jednom od najboljih dirigenata s kojima je saradjivao do sada.

Kristijan Mendeal, koji će u sezoni 2006/2007 s Beogradskom filharmonijom održati tri koncerta, generalni je muzički direktor Bukureštanske filharmonije, umetnički direktor Simfonijskog orkestra Euskadi i stalni gost dirigent Hale orkestra iz Mančestera.

Mandeal je rekao da je od 1984. godine, kada je prvi put nastupao s Beogradskom filharmonijom, do danas taj orkestar dostigao izuzetan kvalitet, neuporedivo bolji od onog koji je imao pre dvadesetak godina, odnosno da je postao "pravi ambasador srpske kulture u svetu".

Direktor Beogradske filharmonije Ivan Tasovac najavio je da će u predstojećoj sezoni biti održano 19 tematskih koncerata i dodao da je uoči početka sezone, u vidu kompleta, već prodato 1.020 (tri
četvrtine) karata za sve koncerte do juna naredne godine.

Tasovac je najavio da će uskoro početi i nabavka novih, majstorskih gudačkih instrumenata za orkestar, za šta je obezbedjeno milion evra iz Nacionalnog investicionog plana Srbije.

Jedna od novina u predstojećoj sezoni je to što će svi koncerti imati odredjene teme, kao što su: "Seks", "Zabava", "Sudbina", "Patnja", "Šizofrenija", "Nostalgija", "Bahanalije", "Kajanje", "Sanjarenje", "Opsesija", "Nada", "Ekstaza", "Osveta" itd.

Vodjenje koncerata povereno je petorici dirigenata koje je odabrao sam orkestar, a to su, pored šefa-dirigenta Dorijana Vilsona, Uroš Lajovic, Kristijan Mandeal, Urs Šnajder i Fusao Kadžima.

(Beta)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

SERIJE