• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Počinje Beokon i i Festival fantastike

Konvencija ljubitelja fantastike "Beokon", praćena drugim Festivalom srpskog filma fantastike, počeće u ponedeljak u Domu omladine i trajaće do 26. novembra.

Konvencija ljubitelja fantastike "Beokon", praćena drugim Festivalom srpskog filma fantastike, počeće u ponedeljak u Domu omladine i trajaće do 26. novembra.

Manifestacija će biti otvorena u 19 sati u bioskopskoj sali Doma omladine. Filmski festival u sklopu "Beokona" trajaće do petka, a u subotu i nedelju uslediće niz promocija i tribina kao što su one o radjanju SF žanra u Srbiji i problemima književnog prevodilaštva.

U okviru Festivala biće prikazana kratkometražna ostvarenja novijeg datuma u žanrovima naučne fantastike, "čiste" fantastike i natprirodne strave.

Sreda je rezervisana za dugometražne filmove. Uz "Šejtanovog ratnika" Stevana Filipovića, premijerno će biti prikazan "Pokrov"
Mladena Kovačevića, koji je snimljen 2003. godine, ali do sada nije prikazivan u bioskopima.

Festival ima i medjunarodni program. Biće predstavljena ostvarenja "Žutog titla" iz Hrvatske i selekcija slovenačkih filmova koji su letos prikazani na Grosmanovom festivalu filma i vina u Ljutomeru.
Biće prikazana i dela češkog autora Mareka Dobesa.

Prvo izdanje Festivala putovalo je po Srbiji i gostovalo proletos u Sloveniji, na Grosmanovom festivalu.

Organizator "Beokona" je Društvo ljubitelja fantastike "Lazar Komarčić" iz Beograda, najstarije takvo udruženje u Srbiji, koje će manifestacijom obeležiti 25 godina postojanja.

Društvo je dobilo ime po piscu i novinaru Lazaru Komarčiću, začetniku srpske krimi proze, koji je 1902. godine napisao i prvi srpski naučno-fantastični roman "Jedna ugašena zvezda".

U okviru bogatog tribinskog programa, društvo će u subotu 25.
novembra promovisati reizdanje "Jedne ugašene zvezde" - prvo posle Drugog svetskog rata. Tada će biti održana i tribina o značaju Lazara Komarčića u istoriji srpske književnosti.

Ulazak na tribinske programe je besplatan. Ulaznice za dugometražne filmove su 100 dinara, a isto toliko će koštati i dnevne karte za program kratkometražnih filmova.

"Beokon" su podržali Ministarstvo kulture i Skupština Beograda.

(Beta)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

SERIJE