• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Najbolji svetski autori u džepnim izdanjima

Izdavačka kuća " Paideia", koja će u januaru proslaviti 15 godina rada, obeležiće jubilej novim prevodom monumentalnog dela Marsela Prusta "U traganju za minulim vremenom" u šest tomova. Kako je Tanjugu rekao osnivač Petar Živadinović, naglasak će u jubilarnoj godini biti stavljen na džepna izdanja najboljih svetskih autora.

Izdavačka kuća " Paideia", koja će u januaru proslaviti 15 godina rada, obeležiće jubilej novim prevodom monumentalnog dela Marsela Prusta "U traganju za minulim vremenom" u šest tomova.
Kako je Tanjugu rekao osnivač Petar Živadinović, naglasak će u jubilarnoj godini biti stavljen na džepna izdanja najboljih svetskih autora.

Živadinović planira da objavi oko 50 naslova u džepnom formatu i ponovo je uputio poziv kolegama izdavačima da mu se priključe jer bi " konzorcijum" mogao uspešnije da sprovede široku distribuciju, što je prvi uslov za uspeh džepne knjige.

Pored Prusta domaće čitaoce će obradovatii novi roman Andreja Makina "Ljudska ljubav ", koji će stići do sajma knjiga u oktobru . Makina je " lansirala" na srpsko tržište " Paideia" i on je kod nas postao bestseler pisac.

" Zaštitni" znak ovog izdavača je neosporno Paulo Koeljo, čija se prva knjiga prevedena na srpski , "Alhemičar", i dalje veoma dobro prodaje, kao i romani "Zahir" i "Dnevnik jednog čarobnjaka".
Živadinović je istakao da se "Alhemičar" vratio na liste bestselera u svetu, iako se prodaje već 12 godina. U Velikoj Britaniji se našao medju 100 najomiljenijih knjiga svih vremena, a u Latinskoj Americi je u školskoj lektiri.

" Paideia" je na prošlom beogradskom sajmu knjiga lansirala "Dnevnik jednog čarobnjaka" i prvo izdanje od 10.000 primeraka prodato je za šest sedmica. Sada je u prodaji drugo, koje je takodje štampano u 10.000 primeraka.

Prošlogodišnji Koeljov roman "Zahir" bio je štampan u prvi mah u 20.000 primeraka . U medjuvremenu je štampano drugo izdanje u još 10.000, a pošto je sve rasprodato u štampi je novo izdanje.
Živadinović se požalio na tretman koji njegova izdanja imaju u knjižarama u vlasništvu pojedinih izdavača, koje su "monopolske institucije za svoje vlasnike".

Takodje, on je ponovo upozorio da piraterija " diže glavu" i ponovo je u zaletu, a prema nekim procenama na jedan legalno štampani primerak dolaze najmanje dva piratska.

(Tanjug)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

SERIJE