• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Otvorena Ulica otvorenog srca

Tradicionalna zabavno-humanitarna manifestacija "Ulica otvorenog srca" otvorena je u ponedeljak tačno u podne horskom pesmnom o Beogradu i simboličnim spuštanjem zastave, u Svetogorskoj ulici u centru Beograda.

Tradicionalna zabavno-humanitarna manifestacija "Ulica otvorenog srca" otvorena je u ponedeljak tačno u podne horskom pesmnom o Beogradu i simboličnim spuštanjem zastave, u Svetogorskoj ulici u centru Beograda.

U "Ulici otvorenog srca", koja se u ovoj prilici zove i "Sigurna ulica", održava se raznovrstan novogodišnji program za gradjane, posebno za najmladje, a ove godine se prikupljaju sredstva za izgradnju nove "Sigurne kuće" i za poklone deci koja u tim kućama borave.

Novogodišnje cestitke posetiocima su uputili direktor Ateljea 212 Svetozar Cvetković, gradonačelnik Beograda Nenad Bogdanović, predsednica Skupštine opštine Stari Grad Mirjana Božidarević, direktorka TOB-a Olivera Lazović, direktor B92 Veran Matić i koordinatorka Savetovališta protiv nasilja u porodici Vesna Stanojević.

Prikupljanjem sredstava za izgradnju nove "Sigurne kuće", "Ulica otvorenog srca" pridružila se inicijativi Televizije B92, ovogodišnjeg suorganizatora manifestacije, da se izgradi i četvrta "Sigurna kuća" za smeštaj žena i dece - žrtava porodičnog nasilja.

Manifestacija, koja će trajati pet sati, održava se na 15 punktova u Makedonskoj i Svetogorskoj ulici, uz učešće glumaca, pevača, orkestara, madjioničara, klovnova, artista, baletskih umetnika, folklorista, mačevalaca, kostimiranih deda-mrazeva i vila.

Uz ulicu prolaze novogodišnje sanke s deda-mrazevima i snežnim kraljicama, a zaposleni iz "Srpske kafane" gradjanima dele rasol, kuvano vino i rakiju.

Posetioci na štandovima mogu da kupe suvenire koje prave žene iz "sigurnih kuća", dok će ih u parkiranom starom "ševroletu" čekati humanitarna srca, čija je minimalna cena jedan dinar. Na tom mestu će se prikupljati i paketići za decu iz "sigurnih kuća".

Ulaz u ulicu obeležen je velikim kapijama u obliku srca i sa natpisom "Ulica otvorenog srca", smeštenim na ulazu u Svetogorsku ulicu i na uglu te ulice s Takovskom, a početak programa najavili su dobošari na tri različita punkta.

Manifestaciju "Beograd - grad otvorenog srca" tradicionalno organizuju od 1988. godine Turistička organizacija Beograda, Atelje 212, Skupština opštine Stari grad i Privredna komora Beograda, a njen pokrovitelj je gradska skupština.

Nju je ustanovio tadašnji upravnik "Srpske kafane" Milo Vlahović, koji je te godine spontano izašao iz te poznate beogradske kafane i počeo da deli prolaznicima kuvano vino, rakiju i rasol.

Od tada glumci svakog 1. januara služe goste i, posebno, zaposlene u "Srpskoj kafani", kako bi im se odužili za usluge tokom čitave godine.

(Beta)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

SERIJE