• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nove knjige u 2007. godini

Beogradski izdavači najavili su za 2007. godinu niz novih naslova iz oblasti nauke i umetnosti, medju kojima je nekoliko kapitalnih izdanja posvećenih srpskoj kulturi.

Beogradski izdavači najavili su za 2007. godinu niz novih naslova iz oblasti nauke i umetnosti, medju kojima je nekoliko kapitalnih izdanja posvećenih srpskoj kulturi.

Zavod za udžbenike i nastavna sredstva, nakon nagradjivanih monografija o rekama "Drina" i "Morava", za sledeću godinu najavio je monografiju o Fruškog Gori.

Stubovi kulture" će 2007. početi javnom promocijom kapitalne istoriografske studije Mirjane Prošić Dvornić "Odevanje u Beogradu u 19. i početkom 20. veka". Studija Mirjane Prošić Dvornić prva je istorija mode u Beogradu od Prvog srpskog ustanka do Prvog svetskog rata, upotpunjena pregledom kulturnog i društvenog života u srpskoj prestonici toga doba.

Grafički atelje "Dereta" polovinom godine objaviće kapitalno izdanje "Tri veka srpskog slikarstva" Miodraga Jovanovića, u kojem su opisani život i umetnički put četrdesetak najznačajnijih srpskih slikara, od baroknog slikarstva 18. veka do moderne umetnosti 20. veka.

Medju "Deretinim" kapitalnim izdanjima izdvaja se i naučna studija "Sedamdeset velikih misterija drevnog sveta" Brejana M. Fagana, koja se bavi čuvenim legendama poput onih o kralju Arturu i Svetomg Gralu, izgubljenom grobu Aleksandra Velikog, drevnim pismima i Atlantidi.

Izdavačka kuća "Narodna knjiga" iz Beograda najavila je nekoliko kapitalnih izdanja, medju kojima su naslovi iz biblioteke "Najveće kulture sveta": "Vizantija", "Japan", "Stara Amerika", "Egipat", "Islam",
"Rim i Grčka", zatim "Ilustrovana istorija sveta", kao i osmotomna "Oksfordska enciklopedija američke književnosti".

Najavljena je i studija "Knjiga o Hitleru" istoričara Henrija Eberlea i Matijasa Ula. Posle Hitlerove smrti, Staljin je oformio specijalni tim za istraživanje njegovog privatnog života, a rezultat je bio fajl broj 462/a, poznat kao "Knjiga o Hitleru". Knjiga je godinama bila sakrivana po sovjetskim arhivama kao strogo poverljiv dokument.

Beogradski "Klio" najavio je nove studije iz raznih oblasti umetnosti, medju kojima se izdvajaju naslovi iz biblioteke "Ars Cinema": drugi i treći tom "Istorije filma" Dejvida A. Kuka, "Analiza filma" Žaka Omona i Mišel Mari, "Teorija filma" Roberta Stama i "Vizuelna fuga" grupe autora.

U biblioteci "Ars Musica" biće objavljena studija "Popularni muzički žanrovi", a "Ars Scena" predstaviće knjigu "Moderna tela".

Istoriografska biblioteka "Polis" ove godine biće obogaćena studijama: "Istorija Bugarske" Ivana Božilova, "Kineski svet" Žaka Gernea i "Uspon zapadnog hrišćanstva", a u okviru biblioteke "B plus" najavljena je "Istorija knjige" Frederika Barbijea.

Izdavačka kuća "Mono & Manjana" počeće ove godine da objavljuje trotomno izdanje Larusove enciklopedije s više od 90.000 pojmova, od kojih će se oko 30 odsto odrednica odnositi na srpsku istoriju, kulturu, ekonomski i društveni život.

"Plato" će početkom godine objaviti "Leksikon savremene kulture" nemačkog izdavača "Meclera", a do marta izaći će prvi i drugi tom "Istorije filozofije" britanskog izdavača "Rautlidža". Treći tom ovog kapitalnog izdanja predstavljen je na poslednjem sajmu knjiga u Beogradu.

"Paideia" će početkom godine objaviti Aristotelovu "Metafiziku", drugi tom sabranih dela jednog od najvećih antičkih mislilaca, kao i monumentalno delo Marsela Prusta "U traganju za minulim vremenom", u prevodu Živojina Živojinovića, u šest tomova.

(Beta)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

SERIJE