• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Brojni strani muzičari u Beogradu ove godine

Naša najstarija koncertna agencija "Jugokoncert", koja je prošle godine obeležila 60 godina rada, za ovu godinu ugovorila je gostovanja više istaknutih umetnika iz inostranstva na beogradskoj muzičkoj sceni.

Naša najstarija koncertna agencija "Jugokoncert", koja je prošle godine obeležila 60 godina rada, za ovu godinu ugovorila je gostovanja više istaknutih umetnika iz inostranstva na beogradskoj muzičkoj sceni.

Krajem januara gostovaće francuski umetnici Paul Majer, klarinet, Emanijel Paji, flauta, Žilber Oden, fagot, Fransoa Lele, oboa i pijanista Erik Lesaž.

Jedan od najčuvenijih gudačkih kvarteta u svetu Brodski kvartet iz Velike Britanije, zajedno sa klarinetistom Huanom Enrikom Lunom, nastupiće pred beogardskom publikom 5. febraua u Kolarčevoj zadužbini.

Kvartet je u junu prošle godine izveo kompoziciju "Pesma putnika u noći" naše kompozitorke, akademika Isidore Žebeljan u Saragosi (Španija), od kada je ova kompozicija na njihovom koncertnom repertoaru.

Kompozitorska legenda Kšištof Penderecki dirigovaće Simfonijetom Krakova 28. februara u Kolarčevoj zadužbini. Pod dirigentskom palicom legendarnog poljskog kompozitora, koji je izvodjen i slavljen širom sveta, nastupiće i violončelisti David Geringas, Laslo Fenjo i Tatjana Vasiljeva.

Litvanski nacionalni simfonijski orkestar nastupiće 3. marta u Kolarčevoj zadužbini, pod upravom legendarnog ruskog violončeliste i dirigenta Mstislava Rostropoviča i solistom violončelistom Dandjulo Išizakom, a 17. marta Nemački simfonijski orkestar sa dirigentom Jonatanom Štokhamerom i violistom Tabeom Cimermanom.

Našoj publici već poznati francuski ansambl "La poem harmonik", koji je prošle godine u martu u Jugoslovenskom dramskom pozorištu izveo muzičko-scenski spektakl "Gradjanin plemić", ponovo će gostovati 21. i 22. aprila u JDP sa baroknim karnevalom, muzikom i igrom 17 veka.

U junu dolazi miljenik beogradske publike violinista Julijan Rahlin koji će sa Gudačima Sv. Djordja izvesti "Godišnja doba" Antonija Vivaldija i muziku Astora Pjacole, a u julu Filharmonijski orkestar iz Verone i legendarni violončelista Miša Majski.

Kraljevski filharmonijski orkestar iz Londona nastupiće 10. novembra u Centru "Sava", pod dirigentskom palicom Leonarda Slatkina i solistom violončelistom Davidom Geringasom.

(Tanjug)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

SERIJE