• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Rekordna godina Zrenjaninskog muzeja

U Narodnom muzeju u Zrenajninu tokom prošle godine realizovane su 34 izložbe, a Muzej je imao rekordnih više od 85.000 posetilaca.

U Narodnom muzeju u Zrenajninu tokom prošle godine realizovane su 34 izložbe, a Muzej je imao rekordnih više od 85.000 posetilaca.

To nije zabeleženo u poslednjih 27 godina, jer se u tom periodu broj tematskih izložbi kretao od tri do 14 godišnje, a od kada se vodi evidencija poseta, od 1970, broj poseta Muzeju nikada nije dosegao cifru zabeleženu lane.

U Salonu Muzeja realizovane su izložbe "Patrijarh Josif Rajačcih", "Spomenik Kralju Petru Karadjordjeviću", izložba crteža i grafika iz Spomen zbrike Pavla Beljanskog, Nadežde Petrović, Vladimira Veličkovića, Stevana Aleksića , "50 godina slikarske kolonije Ečka" ...

U Malom salonu priredjene su izlozbe radova Jugoslava Vlahovića, fotografija "Sto slika Belog blata u srcu Banata", izložba u čast Sterije , eko manifestacija "Potisko proleće u Zrenajninu", izložba "Poznati arhitekti i njihove gradjevine u Velikom Bečkereku u 19. veku do Prvog svetskog rata", Jevreji-tu oko nas", " Milan Konjović-četvrta decenija"...

U Holu muzeja održano je više izlozbi radova učenika zrenjaninskih šskola i fotografija s motivima iz Zrenjanina i njegove okoline.
Od 4. do 7. maja 2006. godine, prikazan je izbor filmova sa VII Medjunarodne smotre arheološkog filma održane u Narodnom muzeju u Beogradu.

Tokom leta je u galeriji stalne postavke održano nekoliko koncerata klasične muzike i predstavljena knjiga iz oblasti arheologije "Aktuelni problemi prelaznog perioda iz starčevačke u vinčansku kulturu".

Tokom prošle godine proširen je izložbeni Salon Muzeja (oko 50 metara kvadratnih), a završen je drugi sprat i deo Stalne postavke i izložen deo istorijske i etnološka zbirka Muzeja.

(Tanjug)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

SERIJE