• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Rasprodat nagradjeni Basarin roman

Prvo izdanje romana Svetislava Basare "Uspon i pad Parkinsonove bolesti" rasprodato je pre nego što je i objavljena vest da je knjiga dobila NIN-ovu nagradu, a uskoro počinje štampanje drugog izdanja.

Suvlasnica Grafičkog ateljea "Dereta" Dijana Dereta izjavila je Tanjugu da je prvo izdanje romana Svetislava Basare "Uspon i pad Parkinsonove bolesti" rasprodato pre nego što je i objavljena vest da je knjiga dobila NIN-ovu nagradu, a uskoro počinje štampanje drugog izdanja.

Dereta je podsetila da je roman izašao iz štampe u septembru i prvi tiraž od 1.000 primeraka prodat je za četiri meseca, što je u našim uslovima veliki uspeh.

Roman koji osvoji NIN-ovu nagradu, privuče pažnju čitalaca i doživi najmanje nekoliko izdanja i biće zanimljivo videti koliko izdanja će Basarina knjiga imati pošto je proglašena za roman 2006. godine.
Dereta je najavila da je s Basarom potpisala ugovor da objavi "Famu o biciklistima", povodom 10. godišnjice prvog izdanja.

Knjiga je bila "preskočena" kada je dodeljivana NIN-ova nagrada, ali je štampana u ediciji "Of NIN" kao jedna od 10 koje su nepravedno zaobidjene.

Novo izdanje biće dopunjeno i opremljeno fotografijama korica inostranih izdanja.
Atelje "Dereta" je 1996. godine objavio "Famu o biciklistima" i od tada je štampao desetak od ukupno 20 Basarinih naslova. Pisac smatra da je to njegovo najbolje delo i da je ono trebalo da dobije NIN-ovu nagradu

Medju njegovim naslovima su "Na Gralovom tragu", "Virtualna kabala", "Tamna strana meseca", " Kinesko pismo", "Napuklo ogledalo", "Luni tjuns", " Sabrane pozorišne drame", "Mongolski bedeker", " Peking baj najt", "Drvo istorije", "De belo civil". To delo je imalo i englesko izdanje.
Posle prekida saradnje od nekoliko godina, "Dereta" je objavio Basarinu knjigu eseja "Na ivici".
Dereta je izrazila nadu da će saradnja izdavača s Basarom biti nastavljena, jer su obe strane zadovoljne ostvarenom saradnjom.

(Tanjug)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

SERIJE