• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Premijera Mandragole 8. februara u "Buhi"

Komedija "Mandragola" Nikola Makijavelija premijerno će biti izvedena 8. februara na večernjoj sceni Pozorišta "Boško Buha" u Beogradu, u okviru ciklusa "Komedija del' arte", najavljeno je u tom teatru.

Komedija "Mandragola" Nikola Makijavelija premijerno će biti izvedena 8. februara na večernjoj sceni Pozorišta "Boško Buha" u Beogradu, u okviru ciklusa "Komedija del' arte", najavljeno je u tom teatru.

"Mandragola" je diplomski rad mlade rediteljke Staše Koprivice i, ujedno, druga predstava iz ciklusa posvećenog komediji del arte.

Krajem prošle godine premijerno je izveden Bokačov "Dekameron", a do kraja ove sezone biće postavljeni komadi "Krčmarica Mirandolina" i "Sluga dvaju gospodara" Karla Goldonija, najavio je upravnik tog teatra Boško Djordjević.

"Mandragola", klasična renesansna komedija, u postavci Staše Koprivice je osavremenjena i prilagodjena ukusu mlade publike.

Komad ispituje odnos jedne male, zaostale i trule sredine prema došljaku, sredine koja ne želi da prihvati promenu i nastoji da po svaku cenu zadrži postojeći poredak, čak i kada je on zasnovan na krajnje nemoralnim odnosima, istakla je Staša Koprivica.

Humor u predstavi posebno je naglašen scenskim pokretima, odnosno gegovima, čiji je autor jedan od glumaca u komadu Radovan Vujović.

"Naša gluma akcenat stavlja na telesnu ekspresiju, zasnovanu na estetici crtanog filma, tako da je cela predstava veoma brza, dinamična i zabavna", objasnio je Vujović.

Autorski tim nastojao je da prenese duh komedije del arte kroz glavne junake koji su, kao i u renesansno doba, predstavljeni kao tipovi, ali osavremenjeni.

Viktor Savić igra Kalimaka, mladog, zaljubljenog plemića koji u ovom komadu postaje razmaženi bogataš, nesposoban da živi bez pomoći svog sluge, dok je njegova ljubav, mlada Lukrecija, u tumačenju Katarine Marković, postala fanatična žena, zaokupljena religijom.

Kalimako, koji od detinjstva živi u Parižu, slučajno čuje priču o prelepoj Lukreciji i dolazi u njenu rodnu Firencu da bi je osvojio.

Kad sazna da je ona udata za jednog od prvih ljudi u gradu, starog Meser Niču, Kalimako smišlja prevaru u koju uvlači ceo grad.

U predstavi igraju i Jakov Jevtović, Dragoljub Denda, Danica Maksimović i Dejan Lutkić.
Večernja scena Pozorišta "Boško Buha" pokrenuta je tokom prošle sezone, a prvi ciklus bio je posvećen delima Viljema Šekspira.

(Beta)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

SERIJE