• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Formule ljubavi" u izdanju Psihopolisa

Novoosnovana izdavačka kuća "Psihopolis" iz Novog Sada predstavila je u Domu omladine u Beogradu izdavački plan za 2007. godinu i svoje prvo izdanje, "Formule ljubavi" Zorana Milivojevića.

Novoosnovana izdavačka kuća "Psihopolis" iz Novog Sada predstavila je u Domu omladine u Beogradu izdavački plan za 2007. godinu i svoje prvo izdanje, "Formule ljubavi" Zorana Milivojevića.

Prvo izdanje "Formula ljubavi" objavio je 1995. godine novosadski "Prometej" i knjiga je u medjuvremenu imala sedam nepromenjenih izdanja, a u sredu je predstavljeno osmo dopunjeno izdanje.

Zoran Milivojević je gradju za knjigu prikupio kroz dugogodišnju psihijatrijsku i psihoanalitičarsku praksu u individualnoj, partnerskoj i grupnoj terapiji, a delo je pisano s aspekta transakcione analize, psihoterapije koja se zasniva na analizi razmene poruka.

Prema rečima autora, "iako je centralna tema ljubav, knjiga više govori o tome šta ljubav nije", obradjujući najčešće zablude i pogrešne predstave koje ljudi imaju o ljubavi, a čije su posledice destruktivne po njih same.

"Bez obzira što su naše predstave, o bilo čemu, a u ovom slučaju - ljubavi, pogrešne, što nam je u glavi - to je naš život", rekla je na promociji recenzent knjige Snežana Milenković.

"Postoje samo dva puta, odnosnio dva načina, da se prihvati život: ljubav i laž, i samo od nas zavisi za koji ćemo se opredeliti, a ova knjiga to čitaocu jasno stavlja do znanja", rekla je Milenkovićeva.

Zoran Milivojević je najavio i izdavački plan "Psihopolisa" za 2007. godinu, koji obuhvata edicije "Psihopop" i "Psihopro".

Edicija "Psihopop" obuhvataće literaturu namenjenu široj populaciji, a u nju spada i knjiga "Formule ljubavi", dok je biblioteka "Psihopro" namenjena onima koji se profesionalno bave psihijatrijom.

Prvo će iz štampe izaći još jedna Milivojevićeva knjiga, "Igre koje igraju narkomani", zatim "Terapija nove odluke i promena životnog scenarija" Roberta i Meri Meklur Gulding i "Emocionalna pismenost" Kloda Štajnera.

U planu su i "Izvod iz psihoanalize" Sigmunda Frojda, kao i treće izdanje knjige "Emocije" Zorana Milivojevića. U pripremi je i knjiga "Integrativna art psihoterapija" Snežane Milenković, u kojoj autorka istražuje vezu izmedju psihologije i umetnosti.

(Beta)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

SERIJE