• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dodeljene "Zlatne značke" za ovu godinu

Priznanja "Zlatna značka" za 2007. godinu, koju dodeljuje Kulturno-prosvetna zajednica Srbije, uručena su dobitnicima na svečanosti u Ministarstvu za dijasporu.

Priznanja "Zlatna značka" za 2007. godinu, koju dodeljuje Kulturno-prosvetna zajednica Srbije, uručena su dobitnicima na svečanosti u Ministarstvu za dijasporu.

"Zlatna značka" se dodeljuje za dugogodišnji doprinos razvijanju kulturnih vrednosti, a primili su je slikar Milan Cile Marinković, kompozitorka Isidora Žebeljan, etno pevačica Biljana Krstić, glumice Dragana Varagić i Dragana Mrkić, književnik Bora Oljačić, operski pevač Oliver Njego i drugi poslenici u kulturi i umetnosti.

Medju 62 dobitnika ovogodišnje "Zlatne značke" je i 30 istaknutih srpskih umetnika i kulturnih aktivista iz dijaspore, čime je još jednom potvrdjen jedinstven kulturni i duhovni prostor Srba, ma gde da žive, rečeno je na svečanosti.

Na čelu žirija za dodelu nagrada bio je satiričar i književnik Aleksandar Čotrić, a članovi: Uroš Dojčinović, Milovan Vitezović, Miodrag Jakšić i Marija Bišof.

"Geslo rada ovogodišnjeg žirija bilo je 'Tri O': ozbiljno, odgovorno i obuhvatno", rekao je na svečanosti Aleksandar Čotrić, i dodao da "ipak postoje oblasti u kojima ne zaostajemo za Evropom i svetom, kao što su kultura i umetnost".

Priznanja su uručili ministar za dijasporu Vojislav Vukčević i predsednik KPZ Ljubivoje Ršumović.

Nagrada se sastoji od pozlaćene značke i povelje - grafičkog lista.

U umetničkom delu programa nastupio je umetnik na klasičnoj gitari Nemanja Kanački. Program je vodio glumac Rastko Janković.

Multimedijalna umetnica i jedna od nagradjenih, Aleksandra Sladjana Milošević je zatvorila dodelu Frojdovim zapažanjem o Da Vinčiju:
"On se uvek budio dok su drugi još spavali", a kako je pojasnila, umetnici su ti koji treba brže od drugih da prepoznaju i prihvataju promene i budu nosioci duhovnog napretka.

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

SERIJE