• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Strip edicija Integrali u FKC

Strip biblioteka "Integrali" izdavačke kuće "Beli put" koja donosi najkvalitetnije nove radove francusko-belgijske škole stripa, predstavljena je u petak u Francuskom kulturnom centru.

Strip biblioteka "Integrali" izdavačke kuće "Beli put" koja donosi najkvalitetnije nove radove francusko-belgijske škole stripa, predstavljena je u petak u Francuskom kulturnom centru.

Promocija je priredjena povodom novog, petog izdanja "Integrala" - strip albuma "Tamo gde pogled ne dopire", a u okviru dana stripa u Francuskom kulturnom centru, koji je 2001. godine ponovo otvoren upravo izložbom jednog strip autora - Enkija Bilala.

Predstavnica Centra Jasna Stojković rekla je da se u Francuskoj godišnje proda oko 40 miliona strip albuma, da je ih je samo prošle godine tamo izdato 4.130, i da je tržište francusko-belgijske škole najjače posle američkog.

Direktor "Belog puta" Milan Vuletić je rekao da album "Tamo gde pogled ne dopire" Abolena i Ponta predstavlja ljubavnu priču i avanturu, koja za motive ima reinkarnaciju i put u prošlost, i pogodna je da je čitaju mnoge starosne grupe.

Album je 2004. godine dobio RTL-ovu nagradu za strip godine. U Srbiji je objavljen u tvrdom povezu, u koloru na 192 strane, a u sledećih 15 dana prodavaće se u IPS-ovoj knjižari Akademija, sa popustom od 25 odsto, rekla je prestavnica te knjižare Deana Matić.

"Beli put" je stvorio ime pre svega licencnim izdavanjem američkih grafičkih novela, kojih do pojave ove kuće, pre dve godine, nije bilo na srpskom tržištu, osim u piratskoj verziji ili uvozno.

Od prošle godine, "Beli put" je pokrenuo "Integrale", sa francusko- belgijskom školom stripa, koja je u nekadašnjoj SFRJ uživala veliku popularnost, a, prema Vuletićevim rečima, izdavač se opredelio za izdavanje novih naslova, po principu zaokruženih celina.

Prema njegovim rečima, SFRJ je bilo drugo ili treće najveće tržište ove škole stripa. Ona je redovno pokrivana u strip revijama kao što su "Stripoteka", "Strip Art" i "Eks Almanah".

U "Integralima" se nastoji da čitalac "u svakoj knjizi vidi celu priču", to jest da u njoj dobije sve epizode serijala, kako ne bi čekao nastavak, rekao je Vuletić, koji je, kao neku vrstu izuzetka, najavio izdavanje celog serijala "Torgal" u nekoliko tomova.

Prva dva toma sa ukupno deset od 29 epizoda pojaviće se, prema njegovim rečima, za nekoliko meseci, a ubrzanim tempom trebalo bi da budu objavljeni i ostali tomovi. "Torgal" je u Srbiji izdavan nasumično, u strip revijama i piratskim izdanjima tokom 1990-tih.

Vuletić je za ovu godinu najavio više od 30 novih izdanja, a za petak u 18 sati je najavio predavanje o francusko-belgijskoj školi stripa u Francuskom kulturnom centru.

(Beta)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

SERIJE