• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Trijumf mjuzikla Stivena Sondhajma

Rimejk mjuzikla "Nedelja u parku sa Džordžom" brodvejskog veterana Stivena Sondhajma trijumfovao je na dodeli britanskih pozorišnih nagrada Lorens Olivije u Londonu.

Rimejk mjuzikla "Nedelja u parku sa Džordžom" brodvejskog veterana Stivena Sondhajma trijumfovao je na dodeli britanskih pozorišnih nagrada Lorens Olivije u Londonu.

Sondhajmov komad, inspirisan radom francuskog slikara Žorž-Pjera Seraa nagradjen je u pet kategorija, prenele su svetske agencije.

Uprkos relativno niskom budžetu i nekomercijalnoj temi, Sondhajmov mjuzikl je dobio odlične kritike, a jedan od kritičara nazvao ga je "bliskim savršenstvu".

"Nedelja u parku sa Džordžom" donela je Sondhajmu i njegovom saradniku Džejmsu Lapinu Pulicerovu nagradu za dramu 1984, kada se prva postavka komada izvodila na Brodveju.

Londonska postavka nagradjena je u kategorijama najbolji mjuzikl, glumac i glumica u mjuziklu - Danijel Evans i Džena Rasel, osvetljenje i scenografiju.

Sondhajmov komad nadmašio je visokobudžetne mjuzikle "Kabare", "Evita" i rimejk "Moje pesme, moji snovi" Endrua Lojda Vebera.

Gubitnik večeri bio je komad "Spamalot", zasnovan na komediji "Monti Pajton i Sveti gral". Nominovan u sedam kategorija, "Spamalot" nije dobio nijednu nagradu.

Nagrada za najbolju glumicu u drami pripala je Engleskinji Tamsin Grejg, za ulogu Beatris u Šekspirovom komadu "Mnogo buke ni oko čega".

Engleski glumac Rufus Sjuel proglašen je za najboljeg glumca u drami, za ulogu češkog disidenta u komadu "Rokenrol" Toma Stoparda.

Klasična drama "The Crucible" Artura Milera nagradjena je u kategoriji najbolji rimejk i režija - Dominik Kuk.

Za najbolju dramu proglašena je "Blackbird" (Crna ptica) Dejvida Harovera.

"Caroline, or Ćange" Tonija Kušnera i Džanin Tersori dobio je nagradu za najbolji novi mjuzikl, dok je adaptacija filma "39 stepenika" Alfreda Hičkoka pobedila u kategoriji najbolja nova komedija.

Nagrade Olivije dodeljuju se od 1976. godine.

(Beta)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

SERIJE