• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bodi šop festival u "Vuku Karadžiću"

Američki igrač, koreograf i ugledni pedagog Džo Alegado predstaviće svoj desetodnevni rad sa našim igračima u Kulturnom centru "Vuk Karadžić" na Zvezdari 23. februara u okviru Bodi šop festivala.

Američki igrač, koreograf i ugledni pedagog Džo Alegado predstaviće svoj desetodnevni rad sa našim igračima u Kulturnom centru "Vuk Karadžić" na Zvezdari 23. februara u okviru Bodi šop festivala.

"Radionicom uglednog gosta, pre pet dana zvanično je počeo sa radom projekat Bodi šop teatar, platforma koja podrazumeva saradnju širokog igračkog korpusa, sistem koji objedinjuje sve različitosti u oblasti savremene igre", kazala je jedan od pokretača projekta Ivana Milovanović.

Prema njenim rečima, ovogodišnji, peti po redu Bodi šop festival, koji nije takmičarskog karaktera, trajaće samo jedan dan, na Velikoj sceni "Vuka Karadžića", gde će biti izvedene nove, sveže kreacije naših koreografa iz Beograda i Novog Sada. Na kraju večeri biće predstavljena impresivna radionica Alegada u kojoj je učestvovalo 30 igrača.

Indijanac po poreklu, Alegado (53) je karijeru započeo u rodnom Teksasu kao baletski i džez igrač. Njegov blistavi uspeh počinje prijemom u trupu slavnog Hosea Limona. Od 2 000 igrača, koliko je učestvovalo na audiciji, Alegado je bio medju primljenih troje. Ubrzo pošto je postao član legendarne trupe, izdvaja se svojom igrom kao solista u koreografijama koje je kreirao lično Limon.

Umetnik izuzetne energije i šarma, proglašen 1982. godine za kulturnog ambasadora svoje zemlje, kako bi igrom ostvario bolju komunikaciju medju različitim narodima. Predavao je u Hondurasu, Salvadoru, Barbadosu, Kanadi, Čehoslovačkoj i u baletskoj školi Bečke opere, a u Beograd je došao uz podršku Ambasade SAD.

Govoreći o radionici Alegado je rekao da rad sa našim igračima predstavlja veliko zadovoljstvo i izvor energije jer su "oni gladni igre". Ni posle pet dana rada pažnja nije ništa manja, kao da su tek otkrili igru, primetio je on.

Izuzetnom komunikacijom pohvalili su se i učesnici radionice savremenog plesa, medju kojima je 13 učenica baletske škole "Lujo Davičo" koje su oduševljeno govorile o radu sa Alegadom, uvek interesantnim i spremnim da svojom igrom poduči naše igrače, tako da se ne oseti naporan rad.
Sa metodom ovog pedagoga moći će da se upoznaju i ostali učenici baletske škole putem snimka, a radionicu, pored učenika, pohadja i pedagog ove škole.

(Tanjug)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

SERIJE