• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Izložba "Zoran Djindjić - gradonačelnik"

U Starom dvoru u Beogradu je povodom desete godišnjice od izbora ubijenog srpskog premijera Zorana Djindjića za gradonačelnika Beograda, otvorena izložba "Zoran Djindjić - gradonačelnik".

U Starom dvoru u Beogradu je povodom desete godišnjice od izbora ubijenog srpskog premijera Zorana Djindjića za gradonačelnika Beograda, otvorena izložba "Zoran Djindjić - gradonačelnik".

Gosti u Starom dvoru imali su priliku da se podsete na Djindjićeve poruke i vizije, da vide njegov radni sto sa ličnim stvarima, kao i dokumenta i akta beogradske uprave, uključujući i one sa konstitutivne sednice Skupštine grada 21. februara 1997. godine, kada je Djindjić izabran za gradonačelnika prestonice.

Na skupu su čitani i Djindjićevi govori u Skupštini grada, nakon izbora za gradonačelnika, kada je kao prioritete rada beogradske uprave najavio modernizovanje uprave, reformu javnih službi i javnost njihovog rada, a potom i njegov govor nakon što su ga odbornici SPO, SRS, SPS i JUL-a krajem septembra smenili.

Gradonačelnik Beograda Nenad Bogdanović istakao je da je glavni grad Srbije u svojoj istoriji imao mnoge značajne datume i da je jedan od takvih 21. februar 1997. godine, kada je prestonica posle više od pola veka dobila prvog demokratskog gradonačelnika.

Bogdanović je kazao da je Djindjić bio čovek koji je imao viziju, plan, ideju, zadatak da nam bude bolje, kao i nadu za Beograd i za Srbiju.

"Zoran Djindjić je razumeo i voleo ovaj grad. Ostavio nam je koordinate, označio pravce kretanja i napredovanja", poručio je Bogdanović i dodao da je odgovor na Djindjićevu poruku pred kraj života - "Vidimo se u budućnosti" - ta da je on deo te budućnosti.

Skupština Beograda sa demokratskom većinom i Djindjićem na čelu grada konstituisana je posle pobede koalicije Zajedno na lokalnim izborima novembra 1996. godine i tromesečnih gradjanskih protesta zbog odbijanja vlasti da prizna izborne rezultate.

Pored funkcionera Demokratske stranke i gradske uprave, princa Aleksandra Karadjordjevića i ostalih mnogobrojnih ličnosti iz javnog i kulturnog života, otvaranju izložbe prisustvovala je i Djindjićeva supruga Ružica.

Izložba će biti otvorena narednih sedam dana.

(Tanjug)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

SERIJE