• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sedam predstava na Danima komedije

U takmičarskom delu ovogodišnjih Dana komedije u Jagodini biće izvedeno sedam predstava, saopštila je selektorka festivala, teatrolog Ana Tasić.

U takmičarskom delu ovogodišnjih Dana komedije u Jagodini biće izvedeno sedam predstava, saopštila je selektorka festivala, teatrolog Ana Tasić.

Prve festivalske večeri, 20. marta, Narodno pozorište iz Sombora izvešće predstavu "Paradoks" prema tekstu Nebojše Romčevića u režiji Egona Savina.

Drugog dana festivala nastupiće glumci Zvezdara teatra iz Beograda sa predstavom "Brod Ljubavi" Nebojše Romčevića u režiji Darka Bajića, dok će treća takmičarska predstava biti "Heroji" prema tekstu Predraga Perišića, u režiji Slavenka Saletovića i u izvodjenju glumaca Pozorišta na Terazijama.

Četvrte večeri nastupiće Narodno pozorište iz Leskovca sa predstavom "Ratko i Julijana" po tekstu Željka Hubača i u režiji Juga Radivojevića.

Pete takmičarske večeri glumci Narodnog pozorišta iz Subotice izvešće predstavu "Apartman B" prema tekstu Nila Sajmona i u režiji Olivere Djordjević, dok će pretposlednja tamičarska predstava biti "Ti ljudi tenori" prema tekstu Kena Ludviga, u režiji Juraja Rudolfa i u izvodjenju Narodnog pozorišta iz Kikinde.

U takmičarskoj konkurenciji "Dane komedije" zatvoriće predstava "Ženidba" prema tekstu Nikolaja Gogolja, u režiji Slavenka Saletovića i u izvodjenju glumaca Narodnog pozorišta iz Beograda.

"Svih sedam predstava se izdvojilo svojom komičnošću, rediteljskim i glumačkim kvalitetima, ali i društvenom relevantnošću", kazala je Ana Tasić.

Predsednik Upravnog odbora "Dana komedije" Dobrica Milićević rekao je novinarima da ove godine zbog finansijskih razloga neće biti konkursa za najbolji komediografski tekst, a i sam prateći program festivala biće nešto skromniji.

Kao glavni razlog za to naveo je mala sredstva koja za Festival daje Ministarstvo kulture. Ove godine je Ministarstvo Festival pomoglo sa 600.000 dinara, koliko je izdvojilo i prošle godine, dok je opština Jagodina 2006. godine izdvojila tri puta više, blizu 1.800.000 dinara.

Stručni žiri koji će ocenjivati predstave činiće dramska umetnica iz Beograda Danica Maksimović, pozorišni kritičar iz Beograda Dejan Penčić Poljanski i ispred grada domaćina akademski slikar Slobodan Štetić, dekan Umentičkog fakulteta u Kragujevcu.

(Beta)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

SERIJE